[GIN] GIN LEE 李幸倪 2020 集中討論POST (7)

1001 回覆
37 Like 10 Dislike
gin今年嘅歌喺失望方面無令我失望過
唔好拎舊歌比
尤其敢係我嘅guilty pleasure
其實印度風唔太差,但應該都係編曲功勞
個旋律仲隱約有Eric Kwok果種「勵志」味
今年0期望
知道IDK係EK整更加冇
都係聽返dear secret 同喘氣空間算
我覺得Eric Kwok啲歌嘅編曲越嚟越到喉唔到肺咁
登勤快啲掉返ban咗個半隻碟出嚟
俾大家聽下係咪衰過而家呢兩首歌
明明對上隻碟仲係幸福門 開錯燈呢啲高質歌
最戇鳩係如果佢覺得Dear Secret hit唔起,所以要佢做而家啲歌
但今年做出嚟嘅又唔hit又難聽,究竟做乜鳩

環球屌你老母!!!
Dear secret成績應該唔錯 我都係呢隻碟開始聽番gin以前嘅歌
點解唔食住個勢 搵番嗰個班底

球記真係害人不淺 由星夢開始已經係嘥緊gin嘅時間 再加上以佢嘅唱功實力 比啲咁嘅歌真係暴殄天物
實體銷量未必真係十分好?
因為Jace同AGA好似有賣到白金,Dear Secret冇

環球究竟係咪想Gin退休
我就唔信無白金
擺明係環球特登唔公佈
都唔知環球啲膠層點諗野
似係煎煎失寵 如果唔係就好似Jace Aga咁砌到夠白金啦
一個就包埋Apple music銷量
一個就出十九幾萬個edition合埋計銷量
睇黎真係俾某個廢老燈死
成日覺得就快完約
IDK 幾好聽喎
首歌夠特別 好有記憶點
估唔到咁多人唔鍾意
都唔奇 只要佢離開公司之後唔好入TVB就好
喘息空間同live in the moment啲快歌太出色
對Gin期望好高
咩記憶點
成首歌個background music 係香港歌黎講都好少類似喎
佢之前啲歌比人感覺首首差唔多 連快歌都係好generic 果種
呢隻幾好啊
好catchy/好上腦/印象好深刻/好特別
咩記憶點真係睇到黑人問號
咩係黑人問題?
打錯字 咩係黑人問號?
https://www.instagram.com/p/CVpPHCqh25V/
marketing都真係出晒事
IDK呢啲詞唔可以當係潮語呀嘛
柒到無眼睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞