[GIN] GIN LEE 李幸倪 2020 集中討論POST (7)

1001 回覆
37 Like 10 Dislike
都係等睇fans club出片先睇返算了 cctvb

其實首歌都唔差 (唔係話學友唔好聽) 個人更like佢獨唱版
無計 我煎一唱live就咩歌都升個grade
https://youtu.be/4bGGFRYlNUk
粗略都多左兩萬幾
不過第一浸係多啲
之後仲有冇咁既增長都難講
睇匪台黎黎去去都係果班
我估點都再到萬幾人既

同埋匪台雖然好撚垃圾
但有既優勢係山寨王一姐位
以牙煎實力同而家果堆比 根本贏十條街
但呢個真係墳墓黎 都係留返俾仲未出過任何歌既新梅姐好過啦

我由牙煎巨星踢館果陣開始留意到佢係有啲特別
雖然當時唔算係咩fans 好快就忘記
但到佢開始有歌派台 就知牙煎唔簡單

而家作為佢fans 固然想佢事業更上一層樓
但作為一個愛香港既人真係唔想佢入匪台
尤其匪台班歌手 入到去愈撈愈霉
連詩雅 佢未入去前都會聽下佢幾隻MK歌既 入左去我連佢出過乜歌都唔知
JW 我淨係識佢一首矛盾一生
咖喱 出道果幾年都唔差既 之後影都唔見 以為去咗湊仔唔再唱
譚嘉儀 啲翻唱chok把死人聲頂唔撚順 直頭侮辱原唱作曲填詞 撈唔撚起好應該
多牙婆 唱劇集歌都係果隻腔 再睇派台冠軍數 傻既都知咩事

牙煎值得更好 唔想佢同堆垃圾為伍
新歌會唔會有獨唱版推出呢
係就好
獨唱版>>>>>>合唱版
想快啲出新歌就真 9月都只係得一首 希望好消息再黎密啲多啲
gin lee廣東話同7, 8年前比已經進步飛快
冇咗舊時個種有少少唔正嘅口音
而家太純正香港人有懶音 作為香港人真係慚愧
佢個隻唔太正既廣東話好正
MV上到 music trending第7
繼續向上爬
環球用錯方法捧
要入屋就好似上年咁
d歌k就k到盡
要有風格就攞返俾人ban隻碟出黎

而家首歌 同mv 都有浸老土味
郊外整個白色大台好激動咁唱
仲要上大台唱兒歌...
啲MV 係咁架啦 又係唔係第一次
超低成本製作
AGA果啲就真係拍得靚
我都唔係好睇得明MV同隻歌有咩關聯
giant tofu笑死
雙週咗
https://youtu.be/jpwrRFHCbxc?t=1145
凝住佢講嚟緊嘅歌時有陣淡淡嘅sadness

charm
勁到...
一去到呢啲show 就會見真章 平時係威係勢都無用
一直覺得佢唱廣東話係讓緊賽
英文/國語勁好多
我都一直咁覺得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞