不是有線新聞財經資訊主播+記者討論區 V

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
靚抽
其實呢間野重捱唔捱得住
可能已經30幾
而家係咪要填番d走左嘅資深主播
樹仁有個王穎琪,學生編號係145098。
我假設係同一人,14字頭代表2014年入學,
假設2018年畢業,今年都係24-25歲。
以前亞視有個同名但唔知是否同一人。
似亞視果個多D, 一可能係肥昌請番黎, 二王小姐睇落唔似24/25歲
好唔掂...
條女望真d對眼係咪有d問題
再講炒左再請其實為乜?
講真我覺得劉紫鳳讀得好過呢班人多多聲
靚又靚好多
1. 四人幫聲稱減成本同重組,但根本講大話。
2. 點解D員工嘈得咁犀利,甚至拉大隊走人?
a. 全隊刺針連根拔起:成個有線除支那組之外另外一個最好聲譽部門,仲係講完建制派民調造假之後成組被殺,唔係政治因素被殺根本冇人信。
b. 最叻嘅被炒,老臣子被炒,公司優秀文化冇得傳承下去,將舊有良好文化完全抹殺。
c. 冇諮詢過組頭-人手資源係點,邊D做唔做嘢,問組頭就知,但今次完全問都唔問。

都係行返CCTVB以前條路啫。佢做晒a同b再請自己人換血,請晒一班合嘴形,四人幫叫佢作文就作文,又唔會頂嘴。佢哋覺得而家經濟唔好一定有人肯做,再加上可以用有線新聞個名招搖撞騙。呢啲就係支共特色-劣幣驅逐良幣,搵外行人或者呢行廢嘅人渣旗,慢慢整死一間公司。連自己部門同電視台SWOT同比較優勢係乜,斬咗自己嘅優勢,咁樣運作一個部門一個公司已經死得,我相信讀MBA嘅漂白水無理由唔知。佢以為咁做將支共對鞋刷得靚靚就以為支共好好賞賜未免太傻,亞視下場係點有目共睹。

純粹為平唔重視質素
新女咁早
海軍今日唔紮
cable暴大幫應該只會不斷削減甚至唔及浸大幫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞