不是有線新聞財經資訊主播+記者討論區 V

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
李家文postgrad都係中國人民大學,不過無嗰兩個撚樣咁過份

似大肚婆
有幾強勁呀又? 
加左褸正好多
之前冇褸咩料呀
呢條女咪就係四人幫之一你樽漂白水個非一般好友囉,藍屍嚟嘅。
鄧明儀開咗個mameshare,漂白水入面有埋專欄。
有乜咁巴閉?你去「每日關心四人幫甩線狀況」同「Knock-off Journal」嘅FB搵鄧明儀就知有幾巴閉。
鄧明儀並不是新聞系畢業。而家港聞嚟個幾條新人,共通點都係樹仁學生/畢業生,分分鐘都係佢介紹過嚟,而家鄧明儀幫手搵主播。

咁佢本身讀咩系
浸會大學傳理系文學碩士 (主修傳媒研究),學士學位不明。
漂白水做新聞總監之後就係呢條女做漂白水以前個位,冇利益輸送搵鬼信。
傳理有好多分支,新聞只係其中一個。
而家有傳呢位餃子人叫楊寧
四十三歲的楊寧,兩年前辭去記者工作後,回到家鄉武漢,報讀大學舉辦、為期兩個月的點心速成班。回港後,她以八萬五千元頂下原是珍珠奶茶店的鋪位,以月租 二萬四千元簽下四年合約,再花十多萬元裝修及添置爐具。
https://articles.zkiz.com/?tag=%E5%87%BA%E7%81%AB
新記者
name?sorry唔想開嚟睇。
又係樹仁學生?如果係嘅呢樽漂白水好朋友幫到幾多喎。
http://hknews.hksyu.edu/index.php/185051_%E9%99%B3%E6%85%A7%E6%AC%A3_Chan,_Wai_Yan
之前有兩個-何嘉駿同李馨萍都係樹仁學生/畢業生。
張淑嫻會唔會尋日last day?見有同港聞組記者一齊影相。
未必, 佢intern出身, 所以同班記者熟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞