不是有線新聞財經資訊主播+記者討論區 V

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
講真,如果有線搞成咁都入去做,其實同入CCTVB做冇分別。

而且,人哋不齒嗰四隻嘢冇道德所以走,新呢一批就轉個頭去補位,對今次辭職走嘅人係侮辱

枉為第四權,新聞界之恥
呢啲垃圾J唔落,靚都冇用,更何況大部分唔靚
凱晴今日好濃
其王凱晴有無5呎5
條裙好lady J左
但妝真係太濃
cctvb對ust都情有獨鍾
有線真係對暴大情有獨鍾(連偷食輝都係暴大畢業)
btw 海軍係邊間畢業
浸大
中大歷史耐過浸大同珠海少少,其次係樹仁。
珠海不提也罷,自己唔爭氣。
當時有線開台好多無線嘅人去幫手(嗰時TVB未似而家咁仆街),
當中唔少係中大畢業,順理成章將來請中大比較多。
(反骨仔四人幫之一你樽漂白水喺有線199X年做主播,YT有佢之前報華航大園空難嘅片。佢Degree+3個碩士係同新聞無關。)

自從1月20日後,年資2-3年以上又係浸大畢業嘅港聞記者已經走晒。
大園空難依家睇番都好震撼,90年代華航幾乎同空難係同義詞
裁員嗰日你樽漂白水懶係chok咁企喺度,件恤衫又係粉紅色真係好惡頂,講真以前睇cctvb新聞鍾意睇李燦榮報新聞多過你樽漂白水好多。
日日又有Mavis!
漂白水當年因為屌黑警先多人鍾意,之後D報紙包裝到佢係親子KOL又係博學讀咗好多年新聞呃下女,不過我真係唔明點解要讀1個Degree+3個碩士。講到自己讀某某master有乜得著,但係唔係根本工作上無成就要用學歷包裝自己好有涵養?新聞行業唔係教大學根本冇乜必要咁多沙紙,好多高層只係得個新聞系degree,年紀更大個啲得個傳播學文憑。

關心四人幫page尋日爆咗好多漂白水嘅嘢,睇過now新聞就會覺得佢讀新聞真係唔掂。嗰日粉紅呔粉紅色恤衫擺明特登咁著,擺chok post以為自己好靚仔咩?心醜樣點靚都冇用,況且佢根本唔靚。
所以4人幫就算搞到咁大獲都坐得穩,因為佢地深信呢個環境下好易搵到新丁跑新聞填番d位,採主級又搵到自己友,上面只須有人做又聽話就收晒貨。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞