有冇人鐘意金剛crew多過試當真?

255 回覆
170 Like 710 Dislike
由captv追到宜家
見到豪腎發由本身係captv每日出下鳩片
到金剛crew轉為好raw但好有佢地個人風格既片
再到宜家試當真條條都有星客串
作為忠實fan,寧願豪腎發回歸最簡單出下鳩片就算

宜家條條片都咁大製作,又多星
反而冇左最原本個種你唔知佢地個腦諗乜既感覺
好似太刻意要去迎合大眾

有修哥帶領住,成件事係有系統左
亦都吸到多d唔同類型既觀眾既
但冇左以前豪賢發既獨特性
豪哥有嘢唔敢親身同阿修講
又要上嚟連登講
無計,雖然豪賢係CAPTV同金剛CREW創辦人,但始終游學修出名D?
神打本色同探熱都好似佢地以前既風格
但最新個條channel需要錢完全行緊另外一個路線
你見佢地live修仔一返黎
豪腎就即刻好少野講
要搵食係要咁 雖然風格唔同咗 但質素仲keep 到
金剛crew 搞兩年都搞唔起 得三萬幾sub
試當真兩個月都唔洗就紅到十萬sub
已經解釋哂
原來樓主就係豪仔
金剛crew睇左幾條片悶到訓著
好明顯度橋果個冇料
試當真好多打手,但真人果d最少都會睇曬
配音果d太尻冇睇
樓主又係豪哥
淨係鍾培生係條片到出個一段仔
已經搞到出面個post十幾廿頁討論

睇左咁多年豪腎唔通唔知佢地咩立場
但係要為左r觀眾課金出到呢條橋
講到如果冇課金就要被呢d大水喉射住
又好似本末倒置左
Hi ho gor
但金剛crew感覺上先最似豪腎原本既風格
巴士app、鬍鬚佬記事薄、讀心術呢d都好好睇
豪仔講梗係得啦
豪仔梗係唔委屈啦
https://youtu.be/ah6tb7WmP1k

呢條到宜家睇都仲會笑到傻
明明都係有星客串
但以前個d真係有味道好多
咁佢地一個禮拜一人負責一條片都有尊重大家黎出片

風格大包圍冇話唔好既
衛詩雅好靚
豪仔真係好多兒登ac
但睇返呢幾個星期
最有noise既全部都係有星個幾條
駿業里、channel需要女呢d最多人留意
反而以前風格個d鳩屎片冇乜人討論
覺得好可惜
Captv 唔係佢地開,佢地只係打工嫁炸
以前有cap盾做總監
D片出之前都會先經過佢先出
到後尾係captv走左再搞金剛crew冇人lead住
就變到d片開始冇乜方向
但我覺得個期豪腎既風格最出
因為冇人會去改佢地條橋
又唔會 而家反而係有哂由captv至金鋼crew既野 再加上d新元素(油殼手既學院派、Locker既搞笑)唔會係失色 反而係豐富左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞