[月經] iOS集中討論區 (167) iBra Pro Max

1001 回覆
5 Like 11 Dislike
唔關上網問題事,LTE/Wi-Fi都係咁
未換機前都好似冇事,一係WhatsApp一係iPhone 12問題
因為Apple未諗好點sell glass
我問係因為近排HKT 啲上網速度都好飄忽, 屋企用Netvigator ,平時netflix 快到嘔電,最近呢2,3 日成日無啦啦睇netflix 都會fast forward會慢到跌落720p. 等10幾秒先會變返4k. 上fast.com測試,有時都會跌到30mbps. 正常平時喺長期1.1gbps 唔知到底係電訊商問題定係ios/whatsapp問題。。
有無with card holder既iphone case推介
重開app就有
我Pro Max係第一日出就換用咗個幾月,從來未見過呢個問題,係呢兩三日先開始出現,好似啱啱升14.3時都無見過呢個情況,係呢2,3日出事
就係叫你唔好行咁前
直接market 到打鳩Facebook 個vr 啦
雖然我用緊quest
但係都想apple出一個打鳩佢
我啱啱先發現原來Siri 如果set做廣東話,好多功能都會無咗
比如

"天氣嘅日文係點講" , "OT{ 係點解"
廣東話Siri嘅話,佢只會list 一堆網上google搵到嘅article比你
如果set Siri做英文嘅話,佢會直頭讀埋同顯示 天氣嘅日文(Translation); 直接講俾你聽OTP係點解(Dictation).

iOS 好多功能中文版/非美國地區都無 News+果啲都唔好講啦, 就好似Safari係iOS 14 開始有原生Translation 無代替品嘅嘢, 非特定地區係用唔到嘅。
未整到吖嘛
4s個廣東話siri都係咁
4s 都而家都未整到..
想問下咁多位巴絲
我12號order左12 pro, 佢寫2/1-9/1 送到
但係仲未bill落credit card到, 想知道會係送貨前幾多日先bill我張credit card
同埋大唔大機會真係2號送到
我係話當時都係冇廣東話Siri,要等更新
廣東話+正體字本身就好難學
係啲蝗咁廢先用簡體同蝗語
ship嗰陣扣錢

btw未必2號 我見pro都幾多人遲收
咁就可惜
咁岩4號後唔係香港 所以希望4號前拎到啦
Between 唔該晒巴打
因為呢排個range好大嗰啲巴打好似都未收到 12/9-22 有啲呢兩日先到 12/11-24 仲未到
想問下iTunes add fund個優惠點喺apps store撳出嚟
想問下有無清用緊5G,電量同4.5差幾遠

用緊12
App Store>撳左上角自己個icon>為AppleID增值
右上角先啱
原來之前無卡喺app store入面,所以先見唔到
唔該曬
想問,我iphone11pro係咁重新開機,停係apple logo畫面,有咩方法解決
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞