覺唔覺呢代對靚仔既標準降低左

760 回覆
2917 Like 82 Dislike
見到咁多女話ansonbean “靚仔”有感而發
冇錯佢身型幾好有d台型
但咁唔代表係靚仔
以前所謂靚仔係以五官比例品評
遠少少郭富城,梁朝偉,尊龍呢d真係眉目清秀
去到吳彥祖果代要有埋身高先被公認做靚仔
以前冇咁注重身高,郭富城雖然都俾人串過矮但冇呢家咁誇用改圖,小拳石咁恥笑佢
呢十年八年情況更奇怪,變左身型打扮先決
只要整個韓仔髮型夠高大著衫好睇就已經係靚仔男神
完全無視眼大眉粗鼻高等等正常評分標準
見到幾年前王大陸都俾人當係靚仔已經笑左出聲

利申:看透世事撚出潛力潮文
對眼夠細似韓仔姐
d韓仔根本淨係靠衣著化妝身高
d五官完全唔掂
港女就係鍾意呢type
其實現代咁發達,化妝買衫呢d資訊周圍都係,門檻低左好多。發育又好左。真心後生正正常常既打扮過個個都靚架啦 ,唔好太異類奇怪就係。但同意樓主講,真正男/女神係睇五官,氣質,(純例子)好似阿冰咁好多人當女神,其實佢五官唔靚。
明明標準降低咗對連登仔係好事
點解個個都jer住
游學修成個醬爆咁都大把人話佢靚仔
Ching你講左我想講d野
呢家好似已經唔係點睇大頭
頂盡都係睇髮型
反而五官幾靚都好但唔夠橫唔夠高已經被無視
好夠膽講梁朝偉呢家出道既話肯定俾人當路人
而家好似乜都吹奏咁
算啦 好過乜都屌既...
最簡單 靚仔既定義就係多人覺得靚仔就係靚仔既啦
最多話佢高大,型
靚仔係另一個形容詞黎喎
佢堅係柒,做到藝人唔緊要,咪撚吹奏至得㗎
仲有泡菜個啲男女團,起碼一半柒頭,仲有啲係放係毒撚中都係最豬個隻
BTs 7個有4-5個都係柒頭黎點知紅到歐美
世上無難事,只要夾硬黎
支泡真係人類審美毒瘤黎

利申絲
戇鳩 審美觀有問題嘅女都係豬西同黃面婆
啲豬西唔係降低標準 佢哋係盲撚咗 鍾意埋啲奇形怪狀嘅基佬閹人
對毒撚連登仔根本冇好處 人哋對住啲油頭粉面出曬水 之後只會嫌棄毒撚唔打扮好撚污糟邋遢老土怪
Edison咁多連登仔話係男神咁我都覺得唔係啦
後生偉仔 城城笑而不語
bts真係唔明
雖然無留意過
但以前super junior同exo質素好似高d靚仔d
都無咁紅
因為依家興韓國野先係咁
而韓仔又普遍單眼皮
咪搞到柒蒙豬眼都俾人話靚仔
原來柒頭就唔可以紅到去歐美?
人地紅左就話人夾硬黎? 你知唔知人地紅咩呀?
以為人地靠個樣紅?
靚呢個標準個個年代唔同
Edison 後生真係贏晒喎
靚有好多種 但係醜樣就得一種
波仔?
唔係個樣鬼鬼地就贏既
同樣混血既吳彥祖都靚仔過佢
偉仔 城城 白色古天樂呢三個無敵
快d走呀毒撚們要黎狙擊了
成個post好大陣酸味
我覺得時代唔同左姐
古代咪又覺得肥先係好睇 以家都唔係啦
所以你將舊年代種靚仔標準套落依家係冇意思
依啲會隨年代變化
話唔定古代人仲在生既話會覺得上世紀年代既靚仔標準都比以前降低左呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞