STAR WARS 星球大戰 新集中討論區

1001 回覆
34 Like 9 Dislike
Clone wars 第七季係因為 新三部曲搞到成Pat屎流失大量fans而補鑊嘅權宜之計

不過feel到迪士尼慢慢改緊方針嘅,之前閪女人真係想抹殺之前嘅野,但應該太柒,依家俾happy 伯同Dave 玩多
你諗返 對迪士尼來講
佢要建立嘅係Ray vs Dark side 嘅二元對立
對佢嚟講 佢可以出更加多嘅周邊 Team Ray vs Team Dark side
藉此可以賺更加多嘅錢

Old republic同clone wars 對佢嚟講係一啲已經發生咗嘅嘢,對於佢而家建立嘅新世界新系統冇乜幫助
隻qui gon係魂限,再加上BS 嗰陣出得太差
但你依家所講嘅plan其實基本上已經唔再存在,你睇吓佢最新嘅planning 全部都係side story
佢肯出番啲劇集我係開心嘅
就算你問我我係鍾意Clone troopers 多過stormtroopers
暫時咁睇佢可以出啲配角故事可以玩多幾年先

其實諗返起 789 集比我嘅印象其實好似Halo 4 5
好嘗試去打破一啲舊有嘅格局 去建立一個新嘅對立(Resistance vs First Order) ,新嘅故事空間去俾佢建立IP 賺取更加多錢
但坦白講我好唔受落,首先冇123嘅大仗感覺,又冇456 絕地反抗嘅感覺

如果唔係第九集,成個系列可以收得皮 即使第九集都唔係特別滿意都好
我諗佢哋都係喺整頓期嘅
講真係商業角度 我又唔係太睇到出Old Republic 可以幫助到佢幾多
好多都係傳說級嘅故事 hardcore fans當然會有興趣
主流觀眾我覺得比佢哋睇劇集都算係極限
我上年800入左Cody
中意clone trooper 多啲好正常

當然因為clone wars 令到大眾對clone trooper 有好大嘅好感,我仲好記得captain Keeli 同個Jedi master 兩個背對背到最後一刻

其實本身resistance vs first order 唔係問題,但可唔可以唔係3幾十年嘅事,依家完全淡化左chosen one 嘅重要性,同埋角色描寫真係太少,睇咗三集,最印象深刻反而係bensolo
真係得第9集係好
7唔係唔好既,但係似4既翻版
8就垃撚圾唔洗講
講真,9我最反感
如果肯講Disney肯整劇講Revan點樣喺sith jedi彈出彈入就正
如果Disney肯整劇講Revan點樣喺sith jedi彈出彈入就正
純粹放置供奉,久唔久影下相自hi下
黑標D手形同關節
我都唔太鍾意9,係純粹叫好過8

9睇完第一次會因為啲fan service而覺得好睇,但真係諗深一層,全集就係不停用McGuffin去推動個故事發展,但同時成件事係要超級好彩先會發生到
佢又唔似得Infiniti war寫得咁好,純粹去到一個場景遇到一嘢而帶領佢去下一個場景,成出去睇完好似冇睇過咁

最反感係抄iron man果句同Rey who
你話佢講Rey palpatine都好似個角色有成長過,去接受自己嘅身份咁但最後自己竟然係用Skywalker,好心行開啲啦
我入隻High ground要$600
但六吋嚟講頭雕真係佢最靚同最多角色
睇完EP9,我流既眼淚有一半係因為9部曲臨老唔過得世
點解
我隔離個鬼佬睇到leia死嗰陣喊到好勁
有聲
有EU已經好大優勢
JJ 名譽掃地
有無圖
仲邊敢搞主線呀,玩到差爛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞