應承我,去到歐美國家請尊重honor system

309 回覆
3060 Like 65 Dislike
淨係申請公屋都知道有唔少香港人走精面

識一個年薪過百萬同我講住公屋
好值得推
作為一個留學生 外國真係好睇個信字
最憎就係見到D師奶貪小便宜
係中國人
Hit and Run 真係好撚仆街
我果架仲要新車落地
其實我都試話撞到人地架車,留個電話大家傾claim 保險,好小事
唔會啦, 佢手上有部機, 會出到罰款receipt, 仲有ipad 畀埋條例, 仲叫我用自己手機去個網睇個罰款
講真我情願佢裝返閘機, 成日要搣耳仔揾打卡機打卡真係好麻煩, 不過諗深一層呢個係人地culture, 入鄉隨俗囉唯有
有次咁啱得咁橋就試過畀人check飛,見都條鬼佬畀人的落車
同香港黨鐵頭等位情況差唔多
尤其係東鐵線
tg見到:

致每位未心死而又大膽嘅香港人:

我唔太清楚而家嘅“活動“仲會唔會成功舉辦到,但我想用我僅餘嘅盼望試下會唔會化腐朽為神奇。希望大家可以幫幫手將呢個活動spread開去,比多d人知,多d人參與,多d人幫手。

"12月24日夜晚各區紀念無法團員嘅家庭"

如有需要,請用 @SilentCandleNightBot 聯絡Admin。

與此同時,本活動需要多幾個admin幫手,有意者麻煩聯絡bot
想幫手又唔想做公海/頻admin都可以架

感謝大家🙏🙏

公海group link:
t.me/SilentNight1224

Channel link:
https://t.me/SilentCandleNight
其實要落閘點會落唔到
poly大家都無諗過會落閘啦
告到佢坐監啦,隱性藍絲害地球
push.
人人都咁撚好嘅
所謂嘅共產黨就唔會咁撚垃圾啦
都唔一定
大把後生買套衫用一晚跟住第二日退貨
意大利中過伏+1
然後喺當地長大嘅下一代就會好似我地對藍絲老豆老母咁見佢前面憎佢後面

唔想仔女憎你(或者成家俾人岐視)唔好去做仆街嘢搞亂人地個地方
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞