應承我,去到歐美國家請尊重honor system

309 回覆
3060 Like 65 Dislike
冇錢咪預早幾個月買飛,或者坐深夜車囉。識買有時候30、40€已經可以跨國,咁都畀唔起就唔好出國旅行
丹麥好多人查喎
我去summer exchange
搭親火車
都有人查飛
咁又唔係, 試過係意粉國某地方, 明明買左幾日內自由通行既車飛, 但我完全唔知意粉國車飛係要上車前去另一個地方打卡, 之後查飛狗走過黎要罰100 euro, 同佢解釋我真係唔知, 係呢個地方幾日就走我留張飛都無用, 佢都唔理, 咁唯有食左佢當教訓
正路有工返每日搭都會買月票
平過每日單程票好多
有冇諗過俾人呃左?
之前有frd試過 有人扮地鐵職員要佢哋俾錢
俾完先發現有古怪

香港人一日唔改支那劣根性 就永遠同狗無分別
推 唔好影衰真正既香港人
LA 我見啲人搭完metro 出閘嗰陣直接推緊急出口出
仲要好多人咁做
We are HongKongers.
我係德國同法國都試過無打飛
法國佬就幫我打返就放我
德國佬就罰9左我40歐
但有時會開咗道閘任人行

我仲以為全部都冇畀錢
唔係火車啦,Copenhagen市內啲無人地鐵,我去嗰陣查得唔算密,而家點就唔知了,都幾年前嘅事
地鐵我近乎冇搭過
搭過幾次入面就好似有一次有人查
架s tog 就成日都有人查
好似喺英美揸車
讓路袋口位 give way 先到先走
排隊禮讓啲
澳洲都係
前排連燈仔又推廣撘mtr唔駛俾錢,宜家又叫人尊重返個honour system,好難獨摸呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞