AMD討論POST(60) 睇#1&有時間幫手填資料

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
再試埋,遂條單插ram 開機
4個slot試曬, 都係唔得。 唔通粒u有事
up多次bios啦,你用flashback?
retry bios flashback
有冇巴打救救我 我插埋power button 落塊板到都無反應,通常係咩出事
係呀 插隻手指之後按個flashback制3秒,等左大約10分鐘個燈就閃完
我唔急 仲係用緊3700x
行返3600算
依家變左係粒U 累事
升級
正面係咪寫殘體
我嗰粒應該下個禮拜到
XANDER 仆街代理
stress test每次嘅FPS愈接近就愈高分
整體FPS高低冇影響
搵粒APU播power point都可以攞高分

低分通常都係衰喺第一轉消耗緊散熱系統熱容量,然後第二三轉同之後因為到咗平衡狀態(或者壓唔住撞溫度牆/跌boost)而FPS低過第一轉

如果你已經肯定超頻數值穩定,就由散熱入手
唔好忍啦,上網畀錢可以賺信用卡回贈,仲可以下個月先找數
同你個名一樣,開唔到機好正常
求高人指教
我冇超過張卡 張卡溫度應該唔關事
我都係用 C8DH,但係點解我唔覺係要插 12-pin 嘅
我用緊 3950X 係正常,應該真係BIOS Flashback 未成功
我試多次,唔該曬
godlike. 個人一般般鐘意asus
想請教下我見asus b550i 個說明書要我放Cup上去enable 個flashback bio button, 唔係可以免cpu update 架咩
熄咗啲唔關事嘅program都可能幫到少少
無錯,無畏引起不安
debug code 有冇顯示 同埋 dark hero 正常唔需要update bios 就用到zen 3 cpu
如果debug code 冇跑 有機會火牛/板有問題
有他標可以short pin 試下隻psu 著唔著,度下12v/5v/3.3v 輸出正唔正常 就知隻牛有冇問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞