AMD討論POST(60) 睇#1&有時間幫手填資料

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
試左都係唔得
試左兩條先
你粒5900x淘咗幾多錢? 三日就到貨
4599人仔,兩日就到,最後轉左順豐直送,運費都係36蚊

外國買極都買唔到,香港又要食炒再食骨,真係走投無路去TB
其實話唔定你粒 cpu 都係香港代理賣上去
攪左成晚, 原來係火牛問題, 打攪曬咁多位

我粒5900x埋單成6千港紙,但我見好似有爸打平d都入到手
火牛咩嘢事?
應該係供cpu電條線有問題, 我轉左我細佬部機粒牛就正常入到windows了
有無link
我想問問
加左價,宜家4699。。

https://m.tb.cn/h.4UD1Hqn?sm=e26c19
嗯……果然好正常
噉你細佬咪冇電腦用
求救

我部機 用 ryzen 3600 + MSI B450M mortar Max , 砌完用左幾個月正正常常, 今日用完諗住熄機,個mon黑左畫面但個風扇長著。

跟住熄大制,重新開機入唔到bios,debug led 著左CPU 有問題. 試過轉ram, 裝拆display card, 同裝拆bios 電都係唔得。

想問係咩問題? 我要攞塊板定粒U 去做換?
邊度砌拎上店鋪搞
我借一借姐,聽日就去買隻新牛
自己砌
係咪似死bios ?

同想問B450m 個JBAT1 係邊個位?
我想試下short 佢reset 個bios ,拆曬野都搵到
Try clear cmos
Any update?
確定無搞錯wifi版同非wifi版bios?
會唔會無裝cooler一開機就過熱 未試過唔裝cooler開
自膠 以為係c8h
再自膠 原來解決左
照樣係3400 1.35V正常玩到
今晚收工再試下剩係插兩條ram上唔上到3600
報告下琴晚戰績。本身用緊r5 1600、b350板、adata隻xpg gammix 3000mhz 2x8gb,一直set3200行都冇問題。近排upgrade打算換32gb 3600,但爬完文之後原來呢隻cjr幾好超,就二手收多對諗住打爆4條槽同超上去3600

返到黎插晒兩對ram開xmp點知機都開唔到,試左成晚發現兩對ram都冇問題,但一齊用要行default 2666先用到。死死氣咁一路等粒59一路搵下有咩ram啱。直到琴日粒U到手唔死心再試

Run左一晚mem test 0error
可以慢慢玩粒U了

主要跟住佢set,1.42v
https://www.reddit.com/r/Amd/comments/a4z89t/hynix_cjr_looks_great_very_close_to_bdie_presets/?utm_source=share&utm_medium=ios_app&utm_name=iossmf
係咪混左2隻體質不一樣既chip
DHL 星期日係咪唔派件
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞