AMD討論POST(60) 睇#1&有時間幫手填資料

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
定係其實咩都唔洗搞,唔開pbo 就夠
只做ram xmp 都ok
收到可靠消息
旺電cosmic 5900X星期一到貨 (未知AM PM)
$5280 需要跟雜牌ram買
有興趣師兄可以等post
信不信由你
Zen 3 仲有冇Zen 2開野慢一拍尼個問題???
唔覺zen2開野慢一拍,有冇例子?
有時開explorer 都會白畫面0.幾秒,搵file 都好似慢一拍咁(當然係有比較有傷害)同10700K相比
唔知係唔係兩粒CCX 問題
利申3900X

有其他ching都有report過https://lihkg.com/thread/2235590/page/1
洗撚xander咩 所謂既升級 根本彩你都有味 等你手上粒U 2手價夠賤啦 佢先會理你
5280個價包左ram2x8gb?
你個雜牌係真雜定講緊crucial
朋友無講邊間代理
不過底下師兄講得無錯
Crucial
好似係代理要求 因為Xander有代理Crucial
如無意外係跟Crucial Ballistix 3600 8x2
補返少少野
應該係xander
因為xander有代理雜牌ram
咁都買得過既,對雜牌賣返出去都有市場
3700x唔覺,同時有用intel
未用過3900x唔清楚,而家升左5900x都唔覺有呢個問題
唔知$5280連唔連ram
如果唔連就好貴
5900x 一樣會有呢個問題出現
自用都得 ,懶人專用 RAM 黎, 開xmp 之後再 手動上 3800, 輕鬆 3800 c16
跨ccx幾十nano second都feel到你閃電俠?
Zen3 架構入面改過
本身已有同款32gb
如果無既再買多兩條玩8x4都唔錯
買唔撚到 冇得upgrade 有撚用啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞