《鬼滅》票房將超千與千尋成日本第一 日網友崩潰了

295 回覆
396 Like 37 Dislike
最叻咪屌啲觀眾囉 話人地垃圾都睇
pop corn電影正常吖
日本個情況好怪
睇統計話正常2,30歲上班族搵緊平均2萬
但同時又低欲望 唔儲錢唔上車 只係租樓消費
咁照理就會同香港一樣 所有19打卡消費品同租金會爆升
但日本事實又唔係
用番戲飛做例子就係20年無升過
咁到底後生果批堆錢去曬邊
連登仔只會神化古人同舊作
再擺晒老屎忽款屌呢家d人冇taste
標題黨
動漫老鬼一名,分享下感受吧。

鬼滅收得原因係爽快,畫面接近無可挑剔,故事簡單直接,無睇過鬼搣嘅人點會估到炎柱杏壽朗會死得咁平靜,而且帶出一點,龍門任你擺,呢個世界邊有公義,只有自己雙手先可以保護弱小,等弱小強大後再保護其他人,呢個才是公義。

同時亦帶出死亡反而係人類嘅優點,好多人因為懼怕死亡所以忽視周邊,忽視人生道路,永生=美好?

千尋反而將塵世間複雜展露畀大家知道,讓大家選擇,鬼搣就化繁爲簡,直接畀個答案你。
超就超硬,睇超幾多架姐。接受現實啦,無須要夾硬搵啲理由去否定佢票房高呢個現象。而且票價無乜點升過,入場觀眾都相差無幾,隨時過埋。講武肺其實應該入場人數會少過以前無疫症。Anyway, 佢爆紅都食正晒天時地理人和既,有運氣成份。但動畫的確係高質制作,大賣都合理
日本消費已經好高啦
搬出黎住,基本使費加租金已經冇幾多剩
班友而家係月光族,冇咩錢儲
淨番既真係使埋去興趣到, 班友課金痴撚線.
後生仔,通漲從來唔係計票房既考慮因素
戲院最HIT應該係80至00年頭幾年窩!
想問點有深度法
果時咪又係一家大細合家歡去睇
時間耐左就變有深度?
至少壞人係會受懲罰
千與千尋攞過奧斯卡同安妮獎 呢樣已經唔係鬼滅可以做到嘅事
有喎......你上咩網
原本千尋有4個鐘,結局原本係無面男同白龍打交
低下階層既工係升左超過100%, 但一般文職只加左50% 左右
https://www.youtube.com/watch?v=Ql6JNRoY3zw
呢個係'隱形通脹'
呢條片有解釋你講既現象

簡單咁講生產商可以用更低價格出售產品係因為信貸更寬鬆,融資更容易
所以先可以大量生產同研發,信貸愈寬鬆=成本愈低
但信貸愈寬鬆=資產泡沫不斷發大

所以人們可以買到更便宜商品所付出既代價就係資產價格提高
課金起碼有得享受 唔通買個二三百呎監倉?
宮崎可能又會想拍返新
外國動漫網人氣排行第35好多人睇啊神作
淨係知套咩刀好MK款
咪玩,樓價係貴左4-5倍
佢話佢唔MIND呀麻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞