《鬼滅》票房將超千與千尋成日本第一 日網友崩潰了

295 回覆
396 Like 37 Dislike
係,最大問題係經濟學講野完全離哂地

完全唔諗人性,亦唔會從人性角度去諗野
假設所有人都係rational
鐵達尼唔講啦
鬼滅都算好睇嘅
但我心目中,論意景嘅話,你的名字同千與千尋真係差好遠
你的名字係我最鍾意嘅動畫電影
千與千尋果個鬼世界觀亦都一絕,最後離別不相逢亦都寫得好好
咁一套戲係戲院上影左成年都仲有人睇係好難得。戲院要成本,唔係任你放幾耐,冇一定入場率嘅戲就要落畫。香港d戲好多兩個星期就收左皮!
戲院上番千與千尋咪得
FF 咋
其實世界上既野
除左資產同食物外,其他野唔見有咩通帳
廿年以買衫買鞋,都係咁既價錢
個時買過千既波鞋,而家都係過千
電腦個時同而家一樣價,好似仲平左

印銀紙全部去哂資產股票到,d股泡大到,美股痴撚線
無人睇嘅 你上十年都無人睇啦
因為大陸人好鐘意將「差xxx一張戲票」掛係口邊
要還番當年戲院冇上 淨係可以睇老翻既債
星爺既戲大陸咁收得 某程度都係呢個原因
日本通縮, 票價可能仲平左
但徧徧樓價就貴一倍
而家娛樂仲多咗
睇得好透
唔同風格,好難比較。天空之城同風之谷都行王道,大格局講場面震撼,但訊息比較單一。千尋都有震撼場境,但比較更多細膩嘅隱喻,所以更有深度。
計票房總值係最ON9既
應該要計總戲票售出量

因為物價唔同,當年幾十蚊一張飛,依家成舊水
一張頂二張
想知點解要崩潰
千與千尋呢啲一早上咗神枱 又唔會因為無咗個票房第一 而比人拉落嚟嘅
咁鬼滅係岩觀眾口味 大人細路都有共鳴嘅 佢成績好都正常
宮崎駿後尾出咗本書有講佢電影啲內容
有提過話啲隱喻係咩
上面有提到觀眾數
宮老
D畫風咁柒都咁受歡迎
而家D後生仔真係慘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞