《鬼滅》票房將超千與千尋成日本第一 日網友崩潰了

295 回覆
396 Like 37 Dislike
人工都冇得加喎
一套戲只有好睇唔好睇睇得出你咩料啦ching
鬼滅實至名歸
呢套嘢同bts一樣 都唔知點解咁紅 可能已經係新世代既潮流代表
唔好下下腰心腰肺啦
睇嘢咁撚片面
自己Google 吓都知道千尋有咩寓意喺度啦
佢有撚得理咩
唔通話你地唔好睇鬼滅呀咁呀
唔係唔識,係人地講緊電影,當然用番電影版去比較。你用成套漫畫去比,蘋果對橙?!如死亡筆記嘅電影版同漫畫版都已是兩個唔同故事。

另外我冇話風之谷及天空之城差,只是唔認同佢地都比千尋好。因表述方式的確千尋較細膩同有深度。
送都唔要喇,年年要畀稅,租仲撚平
千尋有種感覺,好似將你帶咗入個世界咁
其實佢其他戲都係咁
人類文化不斷退步
有眼見
動畫界已死
D記者好仆街 走去問個loser就輸有咩感受
排又未到既,會有說話聽囉,其實香港都有少少,d廢老都會出聲講後生d衣著裝修喇。

睇粉紅救兵其實幾睇到呢d差異,西方人整到間屋既裝修同衣著唔同,身邊d人會覺得係可以顯示自己個性,係正面既事。

但佢有輯係去日本,其中1集講個hehe就係做文職就唔敢係衣著上同維修表現自己(當然間屋係租既都有影響,但睇youtube d 大6同台灣片,租既都改到天花龍鳳) 。
話題作賣唔賣座得過其他電影
同深度又冇咩直接關係嘅

況且千尋又唔係得唔到應有嘅重視及動畫史上嘅地位

復仇者一樣超咗鐵達尼同阿凡達
喺日本柯南都好賣過復仇者

魚蛋粉好賣過魚翅又唔等如魚翅唔掂嘅
冇通賬就唔使加人工啦
自己選擇捧件低質貨上位
依加先黎後悔已經太遲
根本就係社會對待動畫既心態唔同咗
以前一係覺得兒童向,一係就小衆
𠵱家係變成咗潮流
你咁講我又覺…千尋係帶觀眾去左1個奇幻既國度…但其他戲好多都只係個故事背景係1個奇幻世界,成件事係有分別。
天空之城個世界觀夠開套動畫
佢濃縮到一套電影
變咗睇完係覺得唔夠喉
仲想睇多啲佢既故事
超左咪超左, 千與千尋都咁耐. 人地OSCAR都攞埋. 況且睇左幾集鬼滅覺得唔係咁神, D人都係俾人帶風向先去睇姐.
原本佢有4個鐘,有時幻想會係點
鬼滅宇宙第一
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞