[今次有片] 又有個痴線佬用excel formula 嚟解迷宮路線

288 回覆
393 Like 8 Dislike
講係咁講啫, 但一間公司有一件呢D人都係必需
iterative calculation 令到佢可以循環運算
再逐個frame F9
你見到佢一步步行唔係自動架
係我不斷按F9
所以我要寫多個fps counter出黎望住自己按得有幾快
如果唔係sync唔到個bgm
整完個template就可以炒撚左呢條友
係..
所以我用免費俾人問野既方法黎貢獻緊

如果剪完一大條片得幾十個view我會好大打擊
比個正評作鼓勵
不如試下開班教人excel
應該都多人會願意上
咁一間公司如果會進步既....一定會UPDATE 下D job

同埋銀行入面好多老員工係HANDLE 唔到的
其實我有開收費班
教formula

https://www.excel4freehk.com/e4fhk/online-course
個template壞左咪叫d新入黎既fg自己死掂佢
其實冇用到vba...
教到咩level
教到你基本識用array formula
呢個都係, youtube 既演算法令廣東話既資源暴光率相對低。
幫你推下,不過平啲可以再普及一下
其實好可能廣東話死左excel都未死
500蚊成個course 7個半鐘教到用到array formula都唔平咩
如果出面d course 上完5堂都係岩岩教完sumif再叫你報下一個進階course學vlookup炸喎
名正言順 excel proficient
唔似個個鳩寫落cv咁
咁我完全未識excel果時都係寫proficient既
點樣用excel寫malware?
你用vba其實差唔多可以full access成個系統
所以唔好亂開人地啲xlsm就係咁解
首先要去CVE 研究下 Excel 有咩漏洞可以利用。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞