[今次有片] 又有個痴線佬用excel formula 嚟解迷宮路線

288 回覆
393 Like 8 Dislike
試咗好耐終於得
我一直以為個空白條件係要寫返個range,寫咗
=$E:$E=""
原來求其=$E1=""就得
巴打好勁
點會諗到整個空白條件嚟解決,cls
講錯,係=F1=""
cls 真係天大地大
今次仆街鳥
真係有巴打follow我個mewe page
但我一個post都未出過
follow左既巴打有冇咩內容想睇
可唔可以請教下
我想整個RPG 合成表
但係EXCEL 新手
我大約諗左個表點WORK

E.G:
E級 D級 人物係 基礎合成物料
圖中就係指 "E級 阿塔蘭忒" 合成為 "D級 阿塔蘭忒" 要2隻"E級 阿塔蘭忒"
咁下邊就5個位寫自己有咩物料
如果我有2隻 "E級 阿塔蘭忒"
表單既C3 "D級 阿塔蘭忒" 變綠色點寫?
係咪一定要用VBA?
如果唔洗VBA 我要用咩function?
準備整新野
今次會開post直播
因為會整好耐
不外乎transpose或者index offset indirect呢d
如果我想用VBA寫一個入 data plot graph 嘅VBA 要點寫
例如:有一個10 row x10column 嘅data
A1:A10 係每個row 嘅series name
B1:J1係第一組 series X value data
B2:J2第二紅 so on
J1:J10 係每組data 嘅fixed series y value
麻煩你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞