2020 JRE AO/EO/ATO/TO (2)

1001 回覆
7 Like 140 Dislike
我都係咁,講完pros cons, 之後仲要再justify同比recommendations,已經好趕
咁如果反對嘅話 justification 係可以寫咩?咪同cons好相似?
justification意思係你take side後個reason要有valid support
反對嘅話咪解釋再提出alternative方案去避開/減低啲cons嘅影響咋嘛
LM
想請問巴打向邊個部門申請拎分?要填咩form?
我唔同意wor。其實jre係考緊你思考分析能力,data file只係提供有關data比你思考and 作為evidence。如果你提出data file以外而又合理嘅假設/論點,當然無問題。另外,datafile雖然係虛擬城市,但其實係imply緊香港實實在在發生緊嘅現實情況,雖然疫情假設無問題,只係視乎你點用個假設。
都係睇返改卷班AO, 網上吹到天花龍凰都係冇用
Seo 改
其實我都幾肯定唔只咁低級改😂
不過你地話seo就seo啦
唔係我話SEO呀,咪亂quote啦
嘈咩吖咪又係集體regret letter
咁AO雖然係Departmental general grade
不過只要SAO升一級上AOSGC 基本上已經管緊pro grade人
起唔起underground street
其實個data file比唔比寫野?
同問 做英文果陣有係data file 寫嘢
有無人下午underground 寫反對
寫左咩point
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞