2020 JRE AO/EO/ATO/TO (2)

1001 回覆
7 Like 140 Dislike
“近日疫情持續惡化,惟政府自己「雙重標準」,一方面收緊社交距離措施,另一方面投考公務員的聯合招聘考試(JRE)今日(5日)卻如期舉行。位於灣仔的考場人頭湧湧,30多名考生在大堂「人貼人」排隊等候,未有遵守社交距離限制。有考生批評政府未在現時疫情嚴峻下延期考試,亦有考生決定不如廁、不飲水,以免染疫。”

來源:on.cc
~~2-4月
好多eoi 單身

都係機會
最緊要mention 個資助係有上限同埋設計機制審視成效
如何杜絕直接資助會變成濫用及圖利
不想努力了
我諗依堆都35左右啦
有條件但無人要 大概知咩事啦
不過以前番過啲NCSC連EO2都見唔到
屌,無講呢樣,係咪收得皮
最緊要言之成理
要帶計數機??
30~35姐

成熟的姐姐 又有女人味
最緊要有成7皮人工

我不想努力了
你質疑計數機都唔質疑加紙果條友
中文加紙成五千字都黎緊
英文卷可能有用 當然你心算都可以
有冇九展考試嘅ching相認
唔會話有寫/無寫D咩就直接收皮
一切都係同其他candidate 比較
人地有寫 你無寫咪爭D咁
巴打你係咪非AO不可
EO都唔要 其他職系都係transport / a trade offer 升到火箭咁

(但會好快光頭)
我冇to ato interview
聽聞ato 對jre分數要求係最高 因為我識2個friend有ato interview都有唒其它interview
但有ao interview都未必有ato interview
我自己一定會寫小標題 方便改卷果個睇
你都無答我問題
除左AO外其他職系都一樣point
咁你唔要eo offer 咁應該有其他位想入?

btw ATO個編制好似係倒三角,入到絕對係人生贏家
分分鐘難過AO,得4個位
男人做eo 係雞肋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞