2020 JRE AO/EO/ATO/TO (2)

1001 回覆
7 Like 140 Dislike
唔算嘅 寫多咗姐
但係都係要你㨂一個
其實大家仲停留係考公開試果種以為寫左咩/無寫D咩就有/無分

你要代入officer 層面諗份野係交俾老細睇,老細只係想好簡快咁知道要知嘅內容,最後decision係咩,寫得多左實係無咁好,唔係叫大家寫論文
而家勁淆底,如果寫晒兩邊recommendations,但係又唔記得take side,係咪已經完全冇望,求意見(冇咩經驗)
只能說not the best好視乎其他考生嘅表現
首先負皮左你先啲位就係太多女人霸住
寫到on99咁
無去到
今年題目算係最貼地同易答,但真係唔係太夠時間去寫......
搞到兩條題目D points都寫得唔夠好同詳盡......
希望有interview啦,之前考咗幾次都唔得
我係focus返點樣用公帑用得其所,畢竟海防有先例扔錢落海

例如引入獎罰機制,鼓勵你班人做好啲keep資助,做得唔好減錢或者直接停

咁樣又可以提升展覽質素,又可以保育文化+加強經濟效益etc(下删一千字)

其實想寫日落機制,但係無時間唯有專心寫上面
你寫左幾多字
我寫得四個point到就開公眾利益
好事黎
冇data file咁濕鳩
巴打,唔使諗咁多
得千幾兩千人有interview
無面試應該係好正常 唔洗太在意
職場年齡歧視立法利和害處,俾兩個適用於香港嘅改善建議,溫咗書都未必識答
咁今次攞咗經驗下次咪可以考好啲囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞