2020 JRE AO/EO/ATO/TO (2)

1001 回覆
7 Like 140 Dislike
我都係咁
主要講成效不足 經濟回本風險高 同埋社會有太多反對聲音
根住講點樣減輕congestion
用多D:
積極打造、深化建設、貫徹落實、保持高度一致
思想上、政治、上行動上
Justification 即係可以點樣完善你選擇嘅proposal
例如會唔會可以納入到D另一個proposal 嘅元素、點樣改善自身不足、政府下一步應從何著手等等
唔係再單純重複好處壞處,因為每個proposal都有好處壞處架啦
咪就係要你完善到嗰個壞處
你先可以答支持囉
咁你咪寫少咗specific recommendation個part
個part主要就係改善con咋嘛
你答利多於弊 最多咪其中一個reason
冇justify到任何野
唔理任何時候都係講咗結論先至再解釋㗎啦
所以基本上喺現場嘅時候就應該已經寫明立場
講你支持定反對 3年定10年 再layout preview
^Intro
就係冇
今年啲題目應該係歷來最淺
今屆係全部所有人都去哂九展考?
屯門?
英文個條有冇人寫埋疫情帶黎既經濟同旅遊考量
邊度話 Citadel有疫情?
係咪指上午果場
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞