NIO Day 等候區

475 回覆
26 Like 14 Dislike
佢長距離版真係行到1000 km咩
Tsla都做唔到佢做到
nio換電其實有道理,因爲電池老化快。而且如果新研發電池食到個shape,就可以無限升級。反而換電比充電快我覺得係講比vc聼
大陸仔
tsla 無電池嘅電池日

人地車都有撚埋
補翻
不過我覺得ard 60 price in左
星期一撚多輪應該65樓下 就會drop
唔好嘈啦,到時我架新車送到第一時間為各位開箱!
(成班傻鳩

都係個句,而家係買股票賺錢呀戇鳩,你估真係要做車主呀?
你覺得新車好唔好睇,換電技術得唔得,咁又點?
買股票係估個市場受唔受佢個套
第一,換電 / 固態電池唔掂,咁佢推出黎就自然自我滅絕,但人地而家更新到第二代,就證明佢個故事其他人仲願意聽
第二,支那國貨係受到支那政府同民眾大力支持,醜唔醜樣到你評論?可以人地既TARGET好鍾意?
第三,NIO起碼行條創新既路,仲要比人豪華啲
激光雷達
換電技術
音響體驗
超清鏡頭
超長公里

最重要係呢種發佈會,就係俾你SHOW肌肉既時候,所以唔多唔少有水分,做唔做到時間會證明
但係以支那民族既性格,佢地就係鍾意誇張,而家當有樣國貨有機會係世界上創新或領先,佢地更加打撚晒飛機,同埋無腦支持國貨既程度你驚會唔好賣?根本電動車行業最大問題係產能,連TSLA都係克服緊呢個問題所以係咁起超級工廠

最後,佢講到咁誇張,星期一好大可能會升,我地係黎炒股,唔係黎買車,大家睇路
sor 星期5已經升得高已經消化左

通常第一浸係唔多睇好

留名睇星期一跌
強國有機會係ev 同到其他國家既車斗下
你估唔會有政策幫手?
中途換幾次電實得慰來又贏
1年全球汽車銷量係8400萬 有排都未輪到ev廠互片
放落跑步機,set 死個速度, 嘩好勁, 1000km
NIO 電池都係等緊供應商比貨
車都係等人幫佢整
車唔係有自己間廠?
我見佢今日介紹粒電係等緊人地正式生產先用到
樓豬開po = 跌
星期一升跌都好
FEEL到佢俾到少少壓力TSLA已經係好事
仲有佢有標配激光雷達對LAZR都係好事
對於成倉EV股既人黎都係唔錯既發佈會
撇除又唱歌又跳舞又電影呢啲濕鳩野黎講
上年係nio house 睇過ES8
車門貼紙寫係江准代工生產
tsla行先咁多都叫比到壓力
150kwh 電都唔使換
唔好督爆人啦
開市沽爆,架車咁貴
睇D分析唔係話150kwh 要2022年尾先有,2022Q1既ET7係未安裝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞