NIO Day 等候區

475 回覆
26 Like 14 Dislike

車我就訂左啦,你呢?
所以我都幾肯定nio會收皮,咁嘅經營模式根本無撚可能賺到錢。用low tech方法解決hi tech問題,滿滿強國人山寨精神。
應該掉返轉 盤前實升 盤中有可能倒跌 參考TESLA電池日
係既 但感覺有啲怪 同埋商業角度膠設立既野佢都要自己搵位整自己食成本 就算有租用都咁話
assets ownership喺自己到
訂小鵬P柒! 
少車咪好似無問題囉,當你一個城市有幾千部車時,你間公司要買多幾多舊電做後備先夠?要起多幾多個換電站先唔會排晒隊換電?你架車又要賣貴幾多先可以cover返呢d資本開支?一望就知個business model唔得啦。
靜少少啦
咁理性做乜
而家炒緊股呀
你估揀老婆呀?
炒完一輪就閃啦
等等先 有換電站係咪等於無充電站先?依家唔係2揀1喎大佬
仲有佢整間電池銀行 換電每月免費次數有限 長遠會多一個收入來源
真係唔知有咩壞處
賣$378000車供車錢+租電¥1480

供架model Y 啦。遲d到轉款期出新版國產model S

Elon 玩撚晒啦
OK 等退市
係香港? 定你住大陸?
你認真?
講真,好似好多人訂左,開add同牛牛都好多預訂圖....
洗唔洗比訂金先
之前NKLA 夠話好多人訂
5000 訂
其實我覺得靚wor,你地做乜講到好差咁
40萬咁既spec完全唔貴啵
壞處咪就係搞多樣資本開支黎燒錢囉。
到技術發展到超快差同超大容量電池時d換電站又可能變成專服務舊式過渡車款嘅雞肋存在。
根本就係無成本效益嘅,只係為咗補救技術不足同盲搶市佔率嘅燒錢競爭手段黎。
其實玩開電動車就知咁既spac 50萬抵到爛 對比番德國車廠濕鳩電車
講真 真係吸引過model s
認真 有埋補貼40 萬 咁好抵屌
幾撚型啵 講真。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞