NIO Day 等候區

475 回覆
26 Like 14 Dislike
咁佢又岩既

德國三寶有呢d既車可能要1m
似插水
因為有比Tesla 勁N倍晚計算能力 同超勁既未製成偽固態電池 又唔輸既馬力!
有咁既規格,44萬差唔多啦下話
依家有部純電audi 已經賣緊130萬
https://youtu.be/yrXfcWH1A48
唔講叉電速度?係咪有伏?
130真係買ET7算
換個, 洗撚叉
Elon Musk 說明 Tesla 下一代的「無凸片電極」電池將取名為 4680,尺寸為 46 mm 乘以 80 mm,體積比 Tesla 的現有電池大,但單位提供的電力是現在電池 5 倍、功率高達 6 倍,並且把每千瓦時的成本降低 14%,並增加 Tesla 電動車 16% 的續航里程。

離一離題,
佢粒電勁左咁多倍,
但 增加 Tesla 電動車 16% 的續航里程 !?!?
固態電最大問題係儲電既技術 全世界都冇人解決到住
自己諗
其實TSLA既續航係用最高標準計架, 中國3寶係用第二種方式計
因為有換電小哥
2022第一季先交車
到時apple car 都有唔少新聞啦
買你et7做乜?
Elon Musk 也宣布將開賣超級性能款「Plaid Model S」,最高時速可達驚人的 200 英里(約 322 公里),最高里程數達 520 英里(約 837 公里),要價 139,990 美元。

咁比 NIO好似唔貴
Elon Musk 也說這項電池技術還沒完全準備好,要到 2022 年才能實現完全量產,也會繼續購買更多的第三方電池。

大家都係鬥2022
期貨電池
那裏有鬼佬睇好
退市!
Damn! With this price tag and amazing features, ET7 is a Tesla killer!!!

鬼佬
連登仔個個股神黎
你信邊個
我信契媽契爸
我個人覺換電呢樣野真心膠
當固態技術真係實現出黎仲搞咁多野去幫人換 成件事感覺好怪
成個過程自動有咩唔好你充電快極都半個鐘 換粒電幾分鐘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞