[輕輕鬆鬆首名出線] 車路士球迷討論區

1001 回覆
2 Like 12 Dislike
Teach me
本身都知唔可能會有營養嘅討論出現嘅時候,其實點解要認真看待
點解成日覺得對啲現實冇機會見到嘅人(包括你地)我係會認真交心
以前都有啲po笑得出 依家完全冇道德底線咁玩膠都算 仲要唔好笑
用數據黎打j
Deep state 論係真係假應該好快會知
但美國大型媒體eg cnn+朱西偏幫拜登到出晒面就肯定
剩係拜登獵人單野咁爆都可以得fox播
真係幾痴撚線
傳媒嘅問題呢,你求其搵本《見樹又見林》呢本廿幾三十年前出版嘅社會學入門書嚟睇都已經有提啦,係咩新鮮事啫?Deep state論講咩國家滲透啊嘛,咁我都講到「國家滲透」出嚟啦,又係咩新term啊?間諜同資本滲透俾你地講到以為係呢幾年先有啊。啲咩基金物基金,其實係咪唔知美國係資本主義國家啊?政治俾啲金主控制又係咩新嘢啊?近幾個月先睇人地政治,以為自己發現新大陸,再將呢堆嘢同啲光明會蜥蝪人陰媒論炒埋一碟當新嘢,好心啦
佢個live 正到
把聲好撚癲,個音上到勁高
Deep唔deep state 都係個名姐
而家客觀事實就有一大有權勢嘅人/既得利益者 /一堆大企業
用各種方法係各方面反而家侵政府

完全唔理官方 各大media就自己封王 真係好痴撚線
加理成班celebrities 附和 之後就影響埋班followers
政治從來都係咁架喇,至於係咪有舞弊,信制度嘅咪等法院判囉,唔信嘅咪宜家飛去美國開拖囉。而講到尾就係為咗啲控制唔到嘅嘢,甚至唔關自己事嘅嘢喺度分黨分派就不嬲on99嘅
今晚既朋友加油,我訓先
拜登獵人單野唔係花生新聞咁簡單
而係關乎一個總統候選人既誠信問題
一件比水門事件更嚴重既野除左fox無大型媒體敢報/作深入調查已經唔係一件簡單既事
而由幾個月前都已經講,與其喺度日諗夜諗隔個太平洋咁遠嘅地方政局,不如諗下香港嘅文化點先可以發展,香港足球點樣有生活好撚過啦,呢啲明明就係咪都要做嘅嘢就唔去理,一啲冇能力去改變嘅事就覺得自己involve到落去咁喺香港互片
討論下都叫互片
咁你都識喺其他地方講傳媒有立場啦,咁其他pro Biden嘅傳媒係唔報呢啲所謂醜聞咪唔報囉,你唔順嘅咪宜家又去美國搞傳媒報囉
唔係控制唔到 同唔關自己事
就唔可以有立場 唔可以講嘅
見到自己認為不公嘅事 就算同自己冇直接關係
有意見同情緒都好人之常情
喺香港呢個民主第三世界地區講要為美國主持公義,係咪諗撚多咗啊?
討論兩句就叫人唔順去美國搞傳媒報
同d藍屍廢老講道理無分別
車區係咪進化到連外國既政治話題都可以討論到內戰
咁你係覺得人地美國唔夠pro Trump傳媒啊嘛,俾埋解決辦法你啦,日日喺香港呻人地投票時唔理香港
煩惱越多厭力越大又會唔會易啲甩頭髮?
吓而家係講緊
以我哋而家接收到嘅討論同屌渣喎

幾時無啦啦飛到「要為美國主持公義」咁撚誇張
你又搞撚錯左
我係話美國傳媒唔夠中立去處理拜登獵人單野
宜家人地Trump係覺得自己不公,佢咪交咗俾法院囉,咁其實你喺一個第三世界地方,為咗第一世界嘅問題有情緒嚟做乜?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞