(QP JJ) QP Exam Dec 2020(3)

969 回覆
6 Like 2 Dislike
求下聽日mc 高抬貴手 最後一屆求pass
今次炒曬2科就唔撚考了
最worse情況係pass一科
仲睇緊ethics
mc 個d procedure 都唔知點作, 又仲要follow 返個CASE, 恰9 d 我d 無做過audit ge 人
如果又出IT ge area, 應該又死好多人
依家個唯有起ethics, CG 同RMM 度埋手, 呢d ans. standard d
執到幾多得幾多
我都驚 不過應該會易返d
我上屆入場做dec 19 份卷唔知自己做緊乜
巴打好似溫到好熟咁
聽日考AC, 仲有好多未溫
呢個年代已經無咩可以點COPY GA 啦
我諗如果出revenue 會加fraud 一齊出
到時又係無得抄
Dec 19唔算難喎
全部有得抄pp
利申: dec 19 pass左
巴打 有冇考c既心得分享下
你當年係咪成份卷都做曬? 跟足佢建議既時間做?
Chur 到咁恆,個腦實曬,聽日會諗唔到嘢
係呀
其實係盡做
最緊要你要熟悉佢既題型 見到個題目已經知要睇番邊年既pp有相同既題型
套番個case入去盡抄
自己諗成日都唔係佢想要既答案
做好自己整埋pp index

利申:考左3次先pass c
自膠
最好
我都係⋯卡咗三次
上次第三次先pass
唔識既話
照抄算
我所有合格既fd都一致認為抄pp答案好過自己諗
緣份
你係咪都係差a咋
真,我係將上堂講話有一分嗰啲point cap 曬出嚟
然後按唔同情況分好
連搵pp嘅時間都慳翻,擺翻自己考嗰個case fact 落去就係答案
b d 係咪一take pass
BC 一齊卡三次
D 1 take
你多唔多refer to LP?
經驗話我知,Refer 好多時都肥
第一次考就refer LP 肥撚咗
唔多 pp重要好多
Lp只係for我抄definition
如果有big 4既notes用big 4 notes温好過睇lp
lp太多廢話 温完都唔一定考到

利申:全部睇notes 唔睇lp
c第一次認真睇lp fail左 所以從此以後唔睇lp
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞