[VIUTV全民造星] 12人男子組合MIRROR討論區(47)

1001 回覆
7 Like 5 Dislike
我最中意一天多一點同一號種籽, 孤獨病反而係我覺得佢六首歌裡面最麻麻
我反而覺得一號種籽個live版其實幾好j
有牙波喎 佢喺男排裡面幾得意
一號種籽啲咬字聽到 啱啱youtube聽完歌下面有佢段訪問,咬字好lur仲衰過唱歌 即刻熄了。。。
其實啲人成日話佢咬字有問題我真係唔多覺 可能我本身唔care呢樣嘢
就拎佢其中一首歌嚟講,傳說個說字已經唔得啦認真 「墮進遠觀是海的xxx」?? 冇聽過啲歌詞咁聽
我真係聽唔出個問題喺邊
美人記得聽埋牙波Anson Lo啲solo再俾下意見啊

佢今年出咗兩隻跳舞歌
加1首叫《角落生物》嘅慢歌

快歌建議連mv聽因為佢算視覺系
https://youtu.be/KJDtNy8TLaA

https://youtu.be/xzpDAr1qG_8
牙波有mon po佢會接受意見再繼續進步
嘩唔好講到我俾意見咁大頂帽 街客聽下歌分享吓感覺啫,咁樣我一陣又俾人鬧啦
Me不嬲就唔聽開跳唱歌手嘅,不過上面好多句show me嗰首好似太多「show me」 ,下面嗰首R&B反而有驚喜,鍾意呢隻曲風,首歌幾洗腦,跳舞感覺會壓到台。同劇中感覺好唔同!慢歌角落生物就有啲牙醫嘅feel
教主我都最中意burn out
Loop緊了
放心我唔會屈你係牙波fans
Show me嗰首叫《一所懸命》
牙波有份參與作曲
R&B嗰首叫《Burn Out》佢自己填詞嘅
佢偶像又真係牙醫
同埋佢本人成日唱牙醫啲歌
可能有啲影響
牙波未出道之前係跳舞老師+專業dancer
一上台跳唱就
香港要行跳唱路線真係好難,呢十幾年數得出嘅跳唱快歌五首都冇呀陰公,一係郁啲就俾人話偽韓,唔係咁多人會留意快歌的,牙波加油
唔好意思一撳落條片冇名唔知叫咩
呢隊人咁癲嘅咁多人自己填詞作曲
正解
牙波加油
講起快歌,諗起(唔知有冇10年前)屎塔肥首no one knows 仲有印象嘅快歌已經係咁耐之前
10年前
快歌喺香港market真係好難搞
但明明係world trend
所以更加希望佢可以成功
好開心介紹到啱聽嘅歌俾美人
所以真係好欣賞牙波堅持行呢條路 喺香港好難行支持牙波
但如果人哋一say sorry佢就即刻笑騎騎
我又會覺得佢好撚假
寧願佢繼續閪 咁會真實啲
聽音源冇用 識聽一定聽live
better me演唱會嘅每一首歌
Anessa嘅一秒間
隻舞又好睇又有教主最擅長嘅英文rap
雖然個個都話啲詞奇怪 但我又覺得幾上腦
聽咗一次個腦已經係咁吹熄
公海講香港樂壇個post
講mirror竟然有過千正皮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞