[VIUTV全民造星] 12人男子組合MIRROR討論區(47)

1001 回覆
7 Like 5 Dislike
我覺得MG係令到我發現到其他仔有幾好
(淨睇星一我只係鍾意姜b 好鍾意佢係個台嘅感覺 無人能及)
之前mirror頻道有話
老虎係佛系
皮皮係如來佛祖系
隊長係重要既事先會嬲
😊就乜都嬲
睇返每個攞過一首冠軍歌嘅新人都係新人金
如果專登調俾😊就知咩事
不過都唔出奇 之前viu都調mirror個獎俾契
903 由冠jer 已經代表😊冇行架啦
生力軍金就一定係牙柳
今次真係幫老虎吸到好多粉
本身老虎比較靜 又無solo又冇job
團歌次次都係得一句 好難留意到佢
但阿檸呢個角色真係好突出
真係好難留意唔到佢
你說出個重點來
唔知
見到如果ap俾哂😊佢會拎銀 勁驚會調獎
教主起碼都係用跳唱歌手嚟sell 😊有咩特點
調金畀😊都應該唔會
但驚教主由有變冇

到底教主會比咩驚喜
其實最歌mirror係咪會攬炒
最歌競爭咁大 比起最組仲難 入到5強當贏咗

個競爭唔係指出面 係講緊自己堆仔個十幾首互打
攬炒係怕10強都冇
糖應該會投到一首入最歌
其他就睇造化
認同 所以要睇唔使投solo歌既鏡粉會唔會團結all in ignited啦
入五強已心足
老虎嘅氣質 係最吸引人的地方!
真人仲要一睇就知道好有禮貌同家教!
全憑有你這一對手
雖然真係好多人識焫x6著
但ignited首歌真係好撚柒
想投返reflection
One and all佢哋唱現場又會炒
KT:一起相聚
Alton:一起鬥咀
AK Jer Edan:一起經歷壯舉
ALL:到哪裡始終你我緊隨

Jeremy:一起等待
Stanley:一起喝采
ALL:一起經歷時間的比賽 哪用感慨

Tiger:誰像你我 Stanley: 未說出口
Frankie:亦聽得到
(AL:藏在眼中 只得你望到)
Ian:困惑也許 未必解得到 卻令我知道
AL Edan:總會變好

ALL:沿途高低伴我走過
同考驗與消磨
Jeremy Lokman Tiger Ian Jer AL KT Alton:假使我
Stanley Frankie Edan AK:疑惑過
ALL:你看透我竟比我多

Ian:如不安伴你經過便能硬朗
ALL:We are one and all
從不分你跟我

Lokman:一刻感動 一起抱擁
Stanley:一刻騷動
Jer:誰熱烈跟從
Alton Stanley AK AL Jer Ian Lokman Tiger:回味片段各種
ALL: 總使我動容
AK:那熱血的說話
ALL:還熱烘 AK:嗚嗚嗚嗚

同考驗與消磨
Jer Tiger AL Lokman Ian Alton KT:假使我
Stanley AK Frankie Edan Jeremy:難受過
ALL:你看透我竟比我多

Edan:如不安 伴你經過 便能硬朗
KT:We are one and all

Alton:你共我
Frankie:對或錯
Tiger:直說的
Lokman:或過火
Ian:甚麼都可相對 才是叫一夥
AK:我看到是你
AL:從你看到是我
ALL:彼此不說仍清楚

難得是你跟我
Tiger:交手過
Edan:磨合過
ALL:你卻較我 體恤更多

KT Stanley Frankie AK Ian Lokman AL Jer Jeremy:如光影伴我於
每夜同張望
(KT Stanley (Not Sure) Alton Tiger Edan Jer:給我 一點點星光)
Ian:明天怎麼到訪
ALL:這空間裡
仍不只我一個

ALL:We are one and all
從不只我一個

放假冇野做 好似未有人做listening 就試下寫番曬出黎
發現tiger同edan 唱既部分比想像中多 而KT部分比想像中少
虎真係好有氣質好特別
太長唔quote啦 上面咁勁嘅
完全唔覺tiger同edan多 可能都係合唱位唔多顯眼 冇計到係三個合定六個合
睇返live KT係冇想像中多line 可能又企邊邊位都唔多起眼
ian就真係最出嘅 一黎最多獨唱line 二黎又企中間位
Sway 02:00轉唱中文嗰段我第一次睇爭啲尖叫
啲表情好J到
聽返教主而家啲live會發現佢唱腔唔同咗
一路走來佢真係進步咗好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞