大家點睇 容祖兒?

131 回覆
20 Like 77 Dislike
有個好有趣嘅現象,明明容祖兒同楊千嬅都係有奶過共,但係楊千嬅喺香港,已經冇晒任何生存餘地。
不過容祖兒依然有好多人支持同鍾意,出新歌有YY同何秉合作,甚至乎黃絲都會support。

一直都覺得呢樣野好有趣,到底點解會咁?

BTW,今次佢出新歌呢個時間,擺明就係唔爭獎,叱咤又已經選到5強,CCTVB又淨係會頒俾劇集歌。
簡單 容祖兒唱得好囉 陳奕迅張敬軒都係同樣道理

楊千嬅謝安琪Supper Moment 啲人係鍾意個Package / 歌詞
時間耐咗現晒形 咪少咗fans囉
你唔可以否認容祖兒live 係數一數二
人瑞樣又無歌藝又無,純粹賣情懷賣回憶
而家仲要比人發現係深藍,市場價值立即變成零
黃到金
好多傻仔送錢俾英皇洗架

垃圾
奶共
容祖兒live穩定到癲
講真佢無咩天份 講聲唔及楊千樺
講歌詞理解唔夠謝安琪
講聲底 唱商同陳奕迅張敬軒拍差幾班
但佢真心無咩失誤
佢個人咁努力 唔會拎獎就自滿
你見佢水準一路keep住就知
坦白講出到嚟做嘢好多人係會默默佩服呢種人
不知不覺間就會少咗好多閒言閒語
自然無咁易比人拉落馬

佢應該都算好識做人
雖然公開場合成日講錯嘢(都係柒事為主)
但圈內咁多朋友 應該係好好脾氣
好識關心人咁 記得張敬軒都提起過

以上我盡量將件事同深得楊受成寵愛呢點分開
但我真心唔覺容祖兒仕途順便完全係靠春卷
佢自己努力真係佔咗八成有多
就算無春卷佢都一定會紅
表演我直到你另眼相看
仲有好多傻仔送錢俾紅嘅環球駛架
唱歌最忌有吸氣聲
佢係吸氣吸得最大聲果個
每個人既意見唔同啦
有人鍾意有吸氣聲
覺得係情感既一種
好似破相要有吸氣聲先有個種感覺
咁講真 女歌手佢係最top嗰堆
仲有佢啲歌陪住8、90後成長
要完全唔聽 係冇咩可能
好似#2話齋 男嘅有單春同軒叔
有時音樂呢啲唔係好似食飯咁
睇住個黃藍店list睇聽嘅
唔通真係完全唔撚聽咩
佢一如既往,英皇人搵錢機器,大家都唔會期望佢會有內涵,有風骨,簡單來講就係佢冇變到
唔同另外2位不嬲好似好有智慧好有內涵咁,跟住呢一年就現晒形啦,原來都係容一樣,同我鍾意你嗰陣時唔同嘅,就係覺得你變咗
英皇pr叻囉,成撚日吹到班偽人係暗黃,轉頭就走去狂吸人仔,呢啲就係我最憎嘅食兩家茶禮

人瑞pr就真係食得屎,奶共唔會奶得多過容祖兒,一樣咁賺人仔,但就被屈做深藍

香港人啲雙重標準有時真係好嘔心
實力六成 政見四成
容祖兒再藍都唔會走曬啲fans
Exactly !

楊千嬅叫早真心rip 過

雨傘都有叫政府聽市民意見

雙重標準好肉酸
如果楊千嬅唱得好啲唔至於依家咁多人唔鍾意佢

youtube睇到佢最新喺tvb唱live條片 真係搞唔掂
而家講緊double standard

如你所言 香港人應該聽gem
但係gem唔唱廣東歌喎
香港人唔可以聽其他語言 ?

Hocc 唱國語歌聽唔聽?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞