大家點睇 容祖兒?

131 回覆
20 Like 77 Dislike
可以
不過我覺得其他語言代替唔到廣東歌嘅感覺
hocc國語歌我有聽 不過都係聽廣東歌為主
gem真係好耐冇出過粵語歌

我覺得你用gem嚟同楊千嬅/容祖兒比較唔係好啱
楊千嬅容祖兒啲歌真係陪住一代香港人成長 有集體回憶
gem出道冇耐已經主攻非香港市場
香港人對佢感覺冇咁強
可能呢啲就係:冇期望過就唔會失望

呢條片值得一睇
https://youtu.be/tumb89NQkUI
而家講緊對楊千嬅嘅double standard
你就spin 咗去唱功
唱功可以話點得出
但感唔感動到人都好重要
相信呢個都係楊嘅成功原因
Double standard 就係 double standard
如果所謂奶共嘅楊千嬅唔聽得
我諗唔到有一個理由可以聽容祖兒
容祖兒罷明係要做中國歌手, 全身全心去舔共, 唔撚會話自己係烈女, 心口掛個勇字咁虛偽
烈女同心口有個勇字果個係千嬋
點樣雙重標準
依家連登有人叫人聽容祖兒咩?
咪同以前一樣鍾意就鍾意,唔鍾意都係唔鍾意,冇乜點變
情況就同劉華克勤嗰啲一樣
之於你覺得點解有人要杯楊千嬅/謝安琪
係覺得佢哋變咗,以前鍾意你個人有格,烈女不怕死,會為社會發聲,依家好似被騙一樣
烈唔烈女,勇唔勇呢啲包裝嚟架姐

果陣出呢啲歌果陣,楊千嬅都係收orde錄音唱歌架姐,

如果係咁,唔算虛偽,只係大家真係以為個個香港歌手都有諗法,但其實好多都係離哂地
乒乓波
典型嘅聽話歌手,公司叫佢做咩基本上都照做
要谷佢返大陸搵錢佢咪照去,有job有得唱歌就得
過左關做嘢就愛國用微博上咩春晚,係香港就淨係用ig,去旅行就揀日本既港女
冇可能離開英皇,所以從來冇期望佢會出咩聲
如果睇佢身邊啲人同佢之前講過嘅嘢就應該係偏黃港豬,不過公司叫佢收聲就即刻收聲屈服嗰type,冇咩自我
講實力佢有,唱live穩定,二十年黎真係不停進步
佢上年個演唱會就係最好例子,唱歌跳舞定其他嘢都好高質素好有誠意
下 但楊千嬅唱歌真係好撚難聽喎
唔係乸住口面谷住把老牛聲就叫感動人嘛
你自己睇吓各大音樂page 點鬧楊千嬅
再睇下有幾多閙容祖兒
利申: 兩個都會聽 只係覺得double standard
講緊奶共呀
所以咪話double standard 囉
對腳唔錯
當年香港好紅. . 攞奬攞到唔想攞. . utube 有片, 上台攞奬態度好串 , 觀眾睇到呆咗
https://www.youtube.com/watch?v=JuTiJurVdYg
2005叱吒樂壇頒獎典禮叱吒樂壇女歌手金獎-容祖兒
好囂張 態度
見字有聲
gem 上海人黎架
好記得就係因為呢次
之後果幾年佢都比人攻擊得好緊要
呢個真
佢真心做到 表演我直到你另眼相看
以前好憎容 但佢用努力證明咗自己
大個知道勤力嘅人好值得被尊重
特別佢已經咁紅咁有錢
對比楊千嬋同謝安琪 紅咗就9hea
見到佢哋都覺得好羞恥
因為佢雨革已經俾人屌完
淫kay落過現場送物資, 佢就冇做過野
咁大家就自然對佢冇期望

雨傘果年聽過容祖兒有落過去銅鑼灣派水 不過唔肯定
上年其實國慶之前佢都有po過d野同埋演唱會都開到聲we connect 8月5果日塞紅遂佢等到9:15先開場其實好好
後尾個口罩po太明顯差d比大陸封殺先奶左
所以我自己覺得 佢起碼上年有4個月係同我地一條心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞