大家點睇 容祖兒?

131 回覆
20 Like 77 Dislike
真係冇人超越到
認同
佢受楊生得寵我覺得大原因係佢真係「爭氣」00後既娛樂圈老實講容祖兒係真係睇到好努力同永遠不自滿既藝人黎
雖然佢個感覺係唔會攞到滿分既人黎 因為感覺佢真係其實好多野都無人地有既「天份」但佢努力努力努力呢樣係真
謝霆鋒都係 大佬十五歲你地真係當佢貪威識食入行玩咩(個陣時個撚個都咁認為)仲要被人噓足四年 係每次上台都噓到歌都聽唔到 雖然話為謝老四姐 但個人hea啲既佢都唔會去到有掌聲個日啦
我到今日都覺得楊生係重情義既人
連杜汶澤都話當年無人搵佢做野個時 竟然係楊生親自打俾佢問「聽講好多人想搵你做野喎 唔知我地有無機會合作呢」咁樣既
黃秋生都好似公開多謝過楊生係佢唔掂個幾年借錢俾佢
你憎食兩家茶禮
所以咪傻仔囉
咁樣點係呢個社會玩
老實講 無英皇無楊生無mani無容祖兒謝霆鋒
加上做左呢間公司咁多年 俾我我都唔會唔聽啦
香港咪就係咁既地方
客觀上佢唱歌唔係難聽嘅,不過吸氣聲破壞晒。
心諗,唔夠氣咩?
利申 中學時係香港校際音樂節女高音獨唱八十幾人之中我攞第三名。師父教落,吸氣咪咁大聲。

唱歌無透氣聲唔係準則黎咩
當然你話有啲歌要有透氣聲先有感覺既另計
但一個專業歌手一隻歌係唔應該有透氣聲
唔怪之得無樂壇/每況愈下
依家已經無人著重呢樣野
你呢句野真係睇到笑左
Jazz咪仆街
你果D啫屎就有份。
娛樂圈,甚至普通香港人,都有好多冇食兩家茶禮。你有你為錢去做一個冇腰骨冇原則嘅人嘅自由,我亦有我鄙視你、同討厭雙重標準嘅權利

我絕對同意容祖兒、張敬軒係非常出色嘅歌手,亦從來都覺得楊千嬅唱歌難聽,但呢啲都同我講嘅嘢無關,如果啲人攻擊楊係因為佢唱功,我完全唔會有意見。我睇唔過眼嘅係垃圾英皇嘅手段,攻擊競爭對手就最叻,自己藝人喺香港潛左成年水,一返出嚟就不斷喺網上幫佢地洗白,真係唔好以為冇人睇得出
明明人瑞開頭係同梁烈士rip 最後先跪低
雞容乜都無講過 區選仲要幫建制拉票

但結果係人瑞=深藍 雞容=暗黃
究竟咩標準黎

留名睇我個留言又俾蛋記打手瘋狂負皮

其他人跪=奶共+深藍
雞容跪=公司迫+暗黃
拉長呢廿年黎睇
容祖兒係香港樂壇係一枝獨秀
完全冇人可以相題並論

對上一個我諗要王菲
紅過佢既又唔夠佢紅得耐
紅得耐過佢(我連諗都諗唔到)既又唔夠佢紅
打手今期夾好嘅講法:

容,有實力,奶共?算啦搵食啫!
楊,冇實力,奶共?唔可以原諒!!!

痴撚線,完全將個focus轉移

食兩家茶禮,根本仲仆街過擺明係藍,賺到盡,當比錢你賺嘅人係儍嘅,但香港就係有咁多儍仔,奶共電視台照睇,奶共唱片公司搞演唱會照去,咁點去爭取任何野?
容表面藍
內裡黃
佢係特登定做唔到無透氣聲先
咁楊千嬅純粹賣情懷
連賣點都係咁仲聽黎做咩
次次呢啲post講到啲邏輯混亂晒
但又奇在呢啲回覆有大量正評

係蛋記出錢請打手都仲安心啲
如果係普通fans我真係鄧佢哋悲哀
呢句野不如套返落Eason 到啦 佢係唯一一個奶共完全冇問題既香港歌手
講返Joey 其實佢有講過佢接大陸job係不能遺反合約 唔好成日以為個藝人咁貪啦
同樣地打工仔起碼有7成都係係藍底公司做緊野一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞