其實社會或者係啲公司點睇ou degree ?

105 回覆
28 Like 6 Dislike
其實同 lingu bu 一撚樣, D人都唔點分依3間.

你話去到poly, shitty 就話唔同姐
想知樹大社科係點
完成倫敦大學的法律學士學位課程。其後,我繼續攻讀法學專業證書

關ou撚事咩
他說:「我修讀的西方人文學科文學士課程不但有助事業發展,也為我的自學能力打好基礎。因此,我完全不用上課,也能完成倫敦大學的法律學士學位課程。其後,我繼續攻讀法學專業證書,與來自本地和海外頂尖學府的學生一同學習,僥倖名列前茅。」

「未來的挑戰將與我以往的經歷截然不同,但始終不變的,是我對法律之前,必有公義的信念。教育給予我莫大自信,而讓我初嘗教育成果的,就是公開大學。」

http://www.ouhk.edu.hk/~pauwww/annual/annual03-04/side5_main_c.html

成句係咁。如果佢無OU degree,倫敦大學會唔會收佢?佢又有無能力讀Law?我就唔肯定
講到尾,OU 一定唔係咩好既大學,係香港要揀都揀中大港大科大
只係如果有心學野,我諗OU點都有用
與其又灰又盛,不如用心d讀,master入返中港大都無話唔得
先唔論佢係讀邊間倫敦大學(uol 遙距係人都收
但OU至少提供個途徑讀上去先
再加上香港根本冇mature student
想讀專科而又唔夠分就只能夠讀住個OU再駁上去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞