其實社會或者係啲公司點睇ou degree ?

105 回覆
28 Like 6 Dislike
Gm 先岩 我想入senior year
睇你讀邊科喎
BBA 好睇邊間u 既degree
護士就無所謂
IT 都係睇能力,多過睇邊間u
我第一眼以為係潮文
不過師兄幾犀利 我幾個朋友三大畢業出黎都無16000
何解呢?
OU話哂係政府搞(89年到而家), 好過好多學店
聽個ou grad咗8年嘅professor講佢同期嘅同學人工已經高佢一大截不過ou grad都做到professor我覺得真係天無絕人之路。
8年既話頂盡岩岩做ap架喳wo
grad八年就做到prof咁堅?
邊間u做prof?
可能research勁掛。真心想知邊間u可以咁快升prof
其實間間U都有叻同屎既人
Kong U有班人爛grade 到差唔多grad 唔到
OU有班人用心讀到做法官之類既都有
你個心係求其讀個degree既話
咪屬於前者
當然,一路都有機會用心讀既,未必會入OU
但未來係點,就睇你自己
唔係三大
又唔係果行要某d U先有得讀/好
其實冇乜分別
SORRY,記錯係lecturer 先啱,因為佢係Dr所以我成日撈亂
好過LU物理治療都超越黑食科
感覺無咩可能
我識最快係6年做Prof 問題人地全劍橋
所以係咩科
害死人 重要係商科 做咗5年就係
你都識講你得2.7 諗住攞個degree 就算 即係冇得揀架喇 就算唔好都要讀架啦
講師都好勵志
應該土炮博士(?)
有好路數不如分享下 唔好得句批評
phd畢業好似直接係AP,點會仲係lecturer。
冇記錯嘅話
不過都g持攞埋個degree 有好過冇 就算第日移民 有degree搵工起碼都好過淨係得HD 雖然淨係degree係外國競爭力都低 外國master畢業一地都係 所以有得讀梗係老閪都讀
傻啦 你去是但一間大學
大把phd grad 仲係講師
而個博士咁鬼多人讀 邊有咁易拎教授位
個個都想做 個個都做到咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞