[NBA] [2020-21] 垃圾刺球迷專區 1 Thank you 科帝

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
第一節開始倒
水都斟唔到
今年Po應該難啦,2021係選秀大年
排第10有附加賽
睇家陣西岸
好大機會頭8有: 潮、艇、雀、塊、拓、牛、湧
爭頭8有: 腸、熊、賤、刺、鵝
垃圾隊: 狼、帝
Tank隊: 癗

西岸打哂想交,但唔係冇機會
無數據鳩噏

今季期望
1. 2-3年新生打出符合先發級別球員
分別係
DM: 變成防守型PG,作為球隊第一道防線,減少賭博性防守、腦衝失誤、控球更加穩
DW: 保持Bubble 表現,變成一個優質c&s射手之餘,作為球隊實際控球後衛 (係DDR 之後)
Walker: 變成球隊攻堅點之一、接受更加多身體碰撞嘅打法
Johnson: 穩定3&D
Samanic: 垃圾時間交到表現

2. 協助DDR打出身價,幫佢搵到下家
除咗防守腳步、觀念同3分,佢已經冇乜可以挑剔。但馬刺未來唔會係佢,因為時間上唔配合。新一代完全未Ready 去衝擊季後賽、贏波、建立一套打法;佢已經係高峰下坡位,有實力加入爭冠隊
當然之後佢肯留在可能係有少少雞肋,但佢確實係Walker、Vessel 嘅最佳導師。係風雨飄搖之時佢留係馬刺,已經冇得要求更多

3. 確立新一代嘅風格同文化
極端嘅小球唔work,火箭已經証明左。小球同傳統陣地間多變靈活先會係季後賽行得遠。馬刺亦係呢方面行緊,新生代打小球有一大堆後場,加埋新入嘅Vessel,加埋Lyles、Samanic 甚至可以打個5 out;陣中又不乏陣地長人LMA、飛人流DDR,係Bubble 小球快速球風下融入傳統陣地,就係開季課題。從中新生代要學識點打、點贏、點配合,先可以順利接班。

西岸來季咁顛下,要打入頭8有啲困難,但至少入到10名內打附加賽
我覺得太陽隨時上半區
單純睇打完半季有冇效果先再諗tank同 trade
而且現在抽狀元tank盡唔等於抽中
所以抱住睇新人練兵心態睇波啦
mewe!
開波
倒水
小氣簿ready
Vassell進攻都有喎
Ass出果段都係亂到柒咁
芹兩球俾人一步過
對面個法國仔同SGA屌打Ass
場波閪撚到 2021都嚟都仲係咁出啲咁嘅閪陣 又係練唔到人又冇戰績
YC放緊假
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞