[NBA] [2020-21] 垃圾刺球迷專區 1 Thank you 科帝

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
我必須將球隊組織得更好,我一直在關注我的隊友,我是團隊球員。我當然可以忽視隊友,貪婪的持球攻擊籃框,但是我一直在注意隊友的跑位,希望他們會愛上和我一起打球。

這個時間點能夠看到自己的不足是好事,我想接下來會有許多刻苦的訓練,我們會記取這幾場比賽的教訓並改正他們,準備好開幕面對灰熊的比賽。

努力可以克服防守劣勢,有些人願意防守、有些人不願意,但是在全力以赴前,你永遠不知道自己可以做到什麼程度。投入大量心力、相信對有的支持,肯定會有很明顯的成效。

(Dejounte Murray)

Source:
https://www.expressnews.com/sports/spurs/article/Threes-are-no-charm-for-Spurs-in-another-loss-at-15812987.php

汁:馬刺禁區模範生

我當堂嚇左跳 然後得啖笑
組織左咩攻勢? 想傳又傳唔到 4助但有3To
當隊友廢唔入 睇哂成場做左咩波出黎?
攻仲攻唔夠?射左17球 有D波夾硬上
CLS 自我感覺良好左幾撚多年呀 收皮啦
上年都叫做睇晒咁多場
但今朝場波睇左幾分鐘就冇睇
今季完全冇意慾睇刺
想搵朝睇下刺都唔得,一開app見到輸三十分點睇
留意左佢好耐
次次都講就好聽 做就67
其實真係好難怪失望
隊波又唔係勁
又變都唔變下
又無ball movement, 又無新戰術
講真我係其他隊,day 1 都已經知點打你呢隊馬刺啦
用ass其實就唔洗睇,基本控場都未得

等白帝出先再睇啦
季前賽之前其實好期待會用復賽既陣容黎打
之後白同kj未出得就算
點知三老放晒正選陣
無活力 組織零 d戰術得個表面 個個跑完 傳完 夾硬出手 完
其實今季係咪要 tank 了?
有幾耐無試過 pre-season 一場波都贏唔到
認真咩?
冇DDR邊個有自主進攻能力?

Gay廢得太緊要,可以連後備都唔洗
Gay d 防守好撚廢
無話要張佢3個都放晒落後備
但只係 真係有需要放晒3個正選?
Gay早2年都係bench
唔知咩事今年叫返佢上嚟打
字母哥冇出姐,又想陰我科帝
1. 奶off season 返黎之後仲廢,上季仲叫有射波,頭3場睇到慘不忍睹,控球不甩廢開冇改善,射波都冇撚埋

2. 大清家陣打唔到4號,跟唔上。搭Jakob 又嫌禁區太塞,兼且4號位比人爆。打火箭1大4小缺點就好明顯

勉強用Gay 搭大清,點知Gay哥一樣咁廢

防唔到都算,攻仲衰

成隊有自主進攻兼穩定拎到分得DDR
大清為咗拉空間減少背籃

Murray 個腦真係冇得練,至少短期內都fix唔到

Vassell 暫時得防守 c&s比到貨

Walker 都唔知叫咁叫養衰左
有信心時可以好勁,冇果時就直頭隱形
球權分配、角色定位唔清晰可能係原因之一,佢自己都唔知幾多應該自己上,幾時應該分波。有時可能自己過分遷就DDR Mills
佢再唔打落去就會變成第6人嘅角色,板凳出嚟有無限球權

總括嚟講,家陣隊刺就係
有腦有經驗嘅,體能開始下降,包括LMA Gay
有體能活力嘅,偏偏就冇腦冇經驗,好似Walker Murray
又或者好似Vassell Jakob Lyles 咁技術唔夠

完全係處於青黃不接階段
但問題係Murray Walker 其實係刺到已經有3年+嘅經驗,照道理冇可能打到咁

開季只能等White Johnson 復出
到時候正選應該係
G: Murray White Johnson
F: DDR
C: LMA
甚至White 有機會帶2nd unit 打,實際指揮得佢同DDR有能力
Sub:
G: Mills
G/F: Walker Vassell
F: Lyles Gay
C: Jakob

甚至係放Walker 代White 打假正選
2nd unit
G: White Mills Vassell
F: Lyles
C: Jakob
芹就未至於養衰左 而係真係差咁啲信心
上季咁俾pop雪 係人都變公務員啦
多做多錯 少做少錯 唔做唔錯
芹其實打得唔錯吖 係Ass控波廢啫
上季復賽搭住白帝打得好好地架喎
心理俾pop搞到變公務員
0-82冇難度
應該問返轉頭點解你會覺得唔係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞