機箱撚入 傾下用緊咩箱

763 回覆
17 Like 6 Dislike
去門市訂定網訂?

之前用H710i放地下不過太大,腳長就頂腳

而家轉左用H1可以放枱面真係一流

前幾日加左隻貓扇加大airflow

In Noctua we trust

H1真心易砌,凍同靚仔

ITX新手入坑一流

H710i = R7 3700X, Asus Dual 2060 Super, ROG B550-f

H1 = R7 3700X, ROG Strix 2070 Super, ROG B550-i
Atx 4舊水筆直有咩推介
俾多少少df600 flux
入面5隻風扇你當出多少少錢買風扇
Fractal Design Define 7 Compat
其實啲ARGB風扇同個網洗唔洗成日清潔?
我大約幾個月洗下個網,風扇好小塵用布掃兩野就算。
678C,P101
姑媽果隻好似放唔落EATX
巴打貓扇點放?
TUF GT501
ASUS TUF Gaming GT501VC,新手唔識嘢嗰陣買,大個到仆街,好撚後悔
我用貓扇跟果4粒膠粒掛係後面黑色有穿窿果塊pannel到

好穩陣唔驚跌
唔玩rgb, 有冇唔係透明則板既matx機箱介紹? 盡量想細部d, 要放到rtx 3070 同 u12s cpu 散熱

求介紹
Nzxt轉信仰去Corsair,4000d airflow
O11d
順手出第二代就好啦
近排想揀 H1, M1, NR200P
香港H1好貴
H1其實除返開啲件都唔算貴
係啊 都值
債香港賣得貴
比多少少當比nzxt幫你收埋線

H1真係imac之後第2部覺得靚既desktop
H1 最好係向高展 真正慳左位
H1太多限制
好處係易砌
壞處係限制咗可玩性
而且傳聞個riser會->
itx最少footprint應該就係H1

其他咩NR200P, Ncase m1, 280X全部個闊同深都好大
我覺得最大限制係GPU size

我ROG 2070 Super已經係岩岩好塞得入,再大啲真係搞唔掂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞