機箱撚入 傾下用緊咩箱

763 回覆
17 Like 6 Dislike
why
t1 size贏哂
case fan exhaust 可以放上面 m1唔得

想出m1 不如平玩nr200
內籠一樣 p600s前面板可以隔時拆塊板落黎做靜音同通風mode
點睇Thermaltake Divider 300 呢隻野
訂左粉紅色隻nr200p
用緊301C
係咪塞唔落gigabyte 3060ti gaming同240水冷
入手左Corsair 5000d airflow, so far so good
係個HDD tray on9啲
Be Quiet! Pure Base 500 Window Tempered Glass ATX — Black
塊玻璃爆左 有無巴打知 可唔可以配返
仲有evolv好撚熱
代理應該會直接俾塊新既
X已經比Atx改善左入風 但都係糞
p600s好好多
真 P系列有俾心機落去散熱到 效果好好多
除左貪evolv x個rgb之外真係諗唔到有咩理由
背板個藏線罩又多餘
成個格局都一模一樣循環再用
p600s拆完塊前板成大個位入風 係d塵可能多d
phanteks啲隔塵網算係比較好了 用過corsair TT antec 而家用緊隻enthoo 719 係咁多隻箱最少塵既
唔係 佢前面板個隔塵網前面有層好似nike難咁嘅mesh 嗰層野好痴塵
真 P系列有俾心機落去散熱到 效果好好多
除左貪evolv x個rgb之外真係諗唔到有咩理由
背板個藏線罩又多餘
成個格局都一模一樣循環再用
p600s拆完塊前板成大個位入風 係d塵可能多d
phanteks啲隔塵網算係比較好了 用過corsair TT antec 而家用緊隻enthoo 719 係咁多隻箱最少塵既
唔係 佢前面板個隔塵網前面有層好似nike鞋咁嘅mesh 嗰層野好痴塵
嗰浸痴塵先好 代表隔塵好

點都好過老母板鋪滿塵
之前用tower, 後尾轉左ď5 。

太細。 下次轉番tower.
要比細當然t1冇得輸
唔自組水 我都大推t1
但玩高spec 一隻240冷排唔係好夠cpu+gpu
m1 可以裝雙240冷排, 大啲換黎多啲可玩性

當然可以平玩nr200, 但玩得t1個price tier都唔差在
呢加p600s 邊到仲有現貨
換左渣古水冷 加3070 隻渣古箱放唔落
Nzxt h1
渣古水冷/渣古箱 係咩model
ASUS TUF Gaming GT301 ZAKU II
ASUS TUF Gaming lc 240 ZAKU II

個箱 同水冷撞哂
裝機頂就頂ram 裝前邊就頂顯 cls
我認信仰無做功課
啱先google咗
呢個箱係得前排可裝水冷
所以裝水冷就要預返顯示卡長度
我琴晚砌先知
ching 有無箱介紹
呢加無箱砌唔番部腦出黎玩
見p600s 好似不錯 但周圍都無貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞