機箱撚入 傾下用緊咩箱

763 回覆
17 Like 6 Dislike

無箱用,裸跑中
thx預備買了,不過無controller 真係鳩鳩地
等O11 Dynamic Evo
Define R6 覺得細咁啲 啲位好紋水
右側透機箱本身少選擇,都冇乜好揀,Silverstone啲設計算幾靚仔
今年新ITX有meshlicious同Lian Li Q58
兩隻都係~15L+support ATX PSU箱
大廠入sffpc市場入得遲啦
唔計大陸抄款 全部出名既賣緊千幾二千蚊仲要斷市

q68 danh20 出ncase formd 果堆應該半收皮
呢兩隻裝唔裝到兩個240冷排
enthusiast都係會揀nacse or t1呢啲
散熱支援度喺同volume下根本無對手
買到就係
ncase都好d, t1根本買唔到
Define R7
meshlicious都係Wahaha360出
即係formd t1同ncase m1同一條友
特點係更大嘅gpu+aio clearance同support atx psu
當然design都唔同 算係sandwich變種
仲有聲稱更加易買(會上架支蛋+森林)
我覺得最完美都係T1
不過完全買唔到
Define 7 compact
有冇ching會放隻風扇仔喺chamber上面幫手吸風?
用緊define r7嫌佢太長 張檯60cm深 已經執好哂d線但都係凸左小小出黎
冇白色一律唔買
近排都轉左D7C
把試過拎F12起底部吸風, 但發現效果冇乜用

abee EZ300
絕版經典依啲箱依家唔會再有㗎啦,連Lian Li 都變晒做玻璃金魚缸
不過入面設計仲係P4年代既設計
想換h1, 但一換就要成部電腦換哂

利申仲用緊4990k+atx板+ddr3+titan black
cheap盡佢換塊板得啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞