汽車用品店員,你問我答 (8)

1001 回覆
16 Like 1 Dislike
TGTG
https://www.3m.com.hk/3M/zh_HK/company-hk/all-3m-products/?N=5002385+8711413+8710707+8709313+8716716+8710083+8711017+8754459+3293746351&rt=r3
第一次揸4個碌,好多野唔熟唔好見怪
睇3m 個網得20/22 吋,但我部車 用21吋
係咪可以買條22吋返黎cut
買 20
短少少冇所謂
長左反而會撞
而且係 cut 唔到既
carpro好似幾好
不過唔知邊度可以搵到水 又可以洗車
咁都幾好 當一個月洗一次都用好耐了
上網睇都係賣$175

但唔知點洗
講緊CARPRO RESET
依家係咪無乜人買SAE 75W140 波箱油?
另外有無NGK CR8EIX火咀賣?問過間間都無
唔係好知有咩分別
咁做咗鍍膜 想平時普通洗下車 抹下雀屎 灰塵 雨跡,應該用邊枝?

買左呢支野+海綿擦玻璃 唔知係太大力定因為支野有粒粒研磨 搞到玻璃花曬(會矇左 已經濕住水擦)

再無方法整返好塊玻璃?
請問樓主塑膠bumper花痕可以點處理?唔該。新填地街俾人scratch and run
舊款sienta
尾箱儲物箱有冇介紹?
真係少位置
咁樣有冇裝錯
水撥同支骨既方向好似調轉左咁

想問下部車有一撻撻呢d印 洗車都整唔走 有咩方法整走佢?
揾啲粗蠟應該捽得走
似入咗少少肉。用拋光/粗蠟捽捽佢會淺色啲,無咁顯眼。
想買水撥 3m個隻岩唔岩mini cooper 2010用?
痴黑窗有咩選擇 要可驗車範圍內最黑 同埋幾錢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞