汽車用品店員,你問我答 (8)

1001 回覆
16 Like 1 Dislike
未必得
本身美光支拋光蠟幾好用, 不過代理呢幾個月都無貨
https://www.hkcarproduct.com/product/chemical-guys-vss-scratch-and-swirl-remover/
好多車都係咁
當然你可以洗冷氣
亦可以先試換冷氣隔, 之前開熱風等佢 run 15-20 分鐘, 之後應該會好 d
多謝回覆

正常size冇咁短,睇黎要搵原廠
有冇水潑介紹?
我用緊對水潑唔夠半年就跳同唔潑清

玻璃已經去咗油膜同做左soft 99雨敵
其實用3m都夠做,拋光唔難。重點係之前打蠟打得均
啱啱補完油﹐買咗你舖頭下面呢隻噴表面﹐係咪要等成個禮拜? 之後應該用咩拋光?
https://www.hkcarproduct.com/product/soft-99-clear-coat-spraying-bottle-set-%E5%85%89%E6%B2%B9%E5%99%B4%E7%BD%90%E8%A3%9D/
請問有無邊隻車用頸枕/腰枕推介
Sor 我冇用開
我只有賣 3M

想問呢啲係咪樹汁印黎 用咩可以清到?
用 cleaner wax / 拋光都 ok
巴打你好,
我想問車頭比石仔整到花左用補油筆得唔得?

同埋你有冇做幫人打蠟,我想補返油順便打埋蠟
抛光有product推介嗎?最好唔洗用機

之前係架車飲野唔小心滴左落張櫈到有冇得救?布絨

唔小心刮到咁可以點處理?
另外想搵隻電話座,之前買過隻風口 好唔掂 有冇邊隻好啲 Thanks Ching
最平就用補油筆先,填咗落去會無咁覺
你呢啲痕咁深,一定要補灰先得。
你用粗蠟都可打走部分,接受唔到先噴油。自己用DIY 噹噹油要好小心,唔係會噴到好粗糙
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞