香港人冇必要再配合垃圾政府做防疫工作

669 回覆
6728 Like 121 Dislike
比你搶左黎講攬炒巴仲點開POST
根本唔封關,搞乜都冇撚用,嘥9氣。
中佬廢佬
年紀大身體抵抗力差
下一個可能你老豆老母
上次就船員
今次就尼泊爾
中間唔知仲有幾多免檢疫隱性患者流入社區
本地人守得幾好有咩用?

豁免檢疫 + 尼泊爾病毒株流入社區
https://lih.kg/2282758

[/violet]
本周一名30歲女子,從尼泊爾抵港一天後才確診,期間住在紅磡都會軒1座,
豁免檢疫人士

尼泊爾香港總領事館承認,有職員檢測結果陽性。

翻查九月至十一月輸入個案,39名確診者從尼泊爾抵港,當中17人確診時已經離開機場,進入社區檢疫。

而到最新的梅窩渡假群組,以及東涌和大埔等本地個案,就流行新的病毒株,較近似尼泊爾輸入的個案。

尼泊爾病毒株成主流 
許樹昌推斷有輸入個案流入社區
http://news.now.com/home/local/player?newsId=412656&refer=Share
冇反對派阻頭阻勢都防疫不力
講真死既係班廢老 後生防疫仲上心過佢地
聽日試吓戴埋手套同面罩出去四圍摸下先。
你做啲咩郁係開關 都唔知做咩
其實真係未撚驚過
仲廢撚過普通流感
一開始吹到話咩跳高唔過1cm都淆淆地
屌而家發現淨係死廢老
根本唔洗驚
半年前已經想
黑心都係咁話

屋企有件人形防疫漏洞
要執埋佢手尾慘過返工
仲覺得依隻病會整死人咩
條臭閪林鄭同佢個垃撚圾班子淨係識賴賴賴

佢哋堆死賤種下下放boss級怪出嚟,我幾好裝都冇撚用啦仆街!
樓主點睇如果真係大爆發會封機場唔比人移民
真係,我上年十二月開始已經戴口罩,仲驚到出親街用紙巾隔住掂嘢,搭電梯同巴士永遠唔扶扶手,掂過同店舖啲嘢一定記住,洗完手先掂面

玩咗成年,個垃圾政府一直消費我哋嘅防疫意識,班垃圾藍屍照舊開p擺晚宴,有事就我哋埋單
睇咁多留言
開始多人醒覺
好事黎既 好感動

自己半年前已經醒
反抗疫
反對所有防疫措施
想爆多 d
人口太多
支持staycation
根本唔關香港人事
咪L on9。
防疫係為左自己,從來無想過關政府事。唔通你為左反政府就走去播毒?根本傷害唔到政府分毫。
睇下民建聯點5個人打邊爐開埋live
開街站瘋狂share同一枝筆
點解我地要放棄自己自由去俾佢地消費?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞