香港人冇必要再配合垃圾政府做防疫工作

669 回覆
6728 Like 121 Dislike
熱狗話飲水好你係唔係就唔飲水呀dllm
1. 其實大家諗太多 嘗試企喺政府立場諗下
而家有國安法 根本唔需要永續599
香港未能完全放寬嘅原因只係因為疫情未放緩啫

2. 澳門早在7月已經放返大陸勞工去澳門返工
大前提係呢班人都要做檢測+結果係陰性
而同時期嘅林鄭純粹只係放船員入嚟
亦無設立任何入境條件
結果人哋澳門到而家都仲keep得好好
香港就準備爆第四波
政府係廢
但都唔見香港人好自率
最嘔心係有啲一邊屌政府唔封關
一邊毫無顧忌咁開party
你老婆搞到全香港咁撚樣喎
我地死咗佢又唔會點嘅

冇意思
生死與共,唔會再載口罩,死就一齊死
https://lih.kg/2295407
求樓主置頂
你無老豆老母同親人
呢個香港居民計埋非永久
有身份證就計
即係大陸留學生都計
根本唔使7年
下個禮拜回港易係包埋呢啲大陸留學生、喺香港做野嘅大陸人
你瞓撚左幾耐?
政府從來都無企係香港人立場諗過我點解仲要幫佢諗埋?
戇撚鳩鳩
正苦繼續開後門放輸入個案
大家做得幾好好都無用

唔該晒
生死與共,唔會再載口罩,死就一齊死
https://lih.kg/2295407
點解要攬炒 點解要破壞
我只係嘗試分析連登仔所講嘅「永續599」係諗多咗
因為政府而家有國安法 根本唔需要用599去搞鳩香港人
你閱讀理解零分?一見到我話「企喺政府立場諗下」就發癲
做人要知己知彼
企喺政府角度諗下佢做每一樣野嘅目的
然後再加以分析 咁樣先有機會贏
下下都只係靠一股熱血死衝爛衝
結果咪好似而家咁 俾人㩒撚住嚟打囉
仲好意思問我瞓醒未
咁下次就一早講得清楚啲
我而家的確係逄政府必反(除左有錢派)同埋逄中必反
我係呢方面既理智綫年半前已經斷裂左
宜家唔舒服都買藥食算,費事畀人捉
逢政府必反,逢中必反

生理上未瞓醒係咁打錯字
支持樓豬感染
約班fd去打牌、唱k打邊爐直落,唔全民武肺點算攬炒
從來防疫意識都喺香港人自發
港共 由頭到尾都無做過防疫
最想攬炒都喺港共
最想大爆發
唔喺點以防疫為由
要你地配合港共維穩 打佢如意算盤
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞