郭榮鏗:退出政圈 議會政治不復再

450 回覆
953 Like 38 Dislike
郭榮鏗係泛民入面少數會respect 的人
一早扑左
好忙架
個個po都要撩事鬥非整到離題就夠
起咗火頭就要走去第二個po做同一件事
你覺得個個律司打官司叻咩?
同埋咁如果無官司打呢?
都話咗依行愈黎愈憎多粥少,你幾叻都工都無撚用啦
我無話個個前泛民都係,但搵唔到大錢做議員一定仲多
係有料之人
又一隻
講事實就係擦事鬥非,就係睇唔過泛民做咁多出賣香港嘅事仲有咁好多人仲以為佢地民主鬥士同路人先要周圍 post等人知佢地幾仆街,咁照你講法屌建制係唔係又擦事鬥非呀
佢當年選法律界,一出道就打低一個建制老手,不過有公民黨個牌頭照住
上面提到 35+
有人話入咗去都會被 DQ

固然佢哋會 DQ
但係呢個就係國際線嘅彈藥
啱啱 New Zealand 歸五眼隊
個理由就係 DQ 民選議員

DQ 得多
歐洲國家點都要出吓聲
想奶共都唔可以奶得太肉酸
因為要對佢哋嘅選民負責

下次有得選(唔係郭)都要選
DQ 都係噉話
冇理由射票落海

尤其而家啲国企爆緊煲
經濟走緊下波
梗係同佢煲大佢
柒頭
你啱啱自己講緊果堆全部都係SC嚟
打官司唔叻點做到SC?
唔叻果堆一早淘汰左做返soli啦
同埋做得SC,點會無工開,唔想咁辛苦想輕鬆做就大把
唔識就返去柒
十萬一個月對於一個有十年以上經驗嘅counsel嚟講係大錢都講得出
我幾時有講緊個堆無工開?
我只係話唔叻律師做議員一定多數,我唔反對公民黨一開始個堆係叻,咁唔代表係多數,我係話有幾何,幾時話叻一定唔會做議員
泛民唔係同路人 就係咁撚簡單
Block晒,乜都睇唔到
一早block晒
啲泛粉真係痴鳩線,有晒證據泛民幾有問題,就屌柒話佢地嘅人同共產黨有咩分別
講到一定搵到教席同一定會升咁

同埋師兄你assume學歷一定要同收入成正比先叫公平?

你自己咪一樣
一早已block
證明你認撚錯咗囉柒頭
唔啱聽就當人五毛
你自己返去反醒下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞