郭榮鏗:退出政圈 議會政治不復再

450 回覆
953 Like 38 Dislike

【退出政圈】
因為人大常委會的決定
而即時喪失議員資格的
#郭榮鏗 接受本台專訪
宣布會退出政圈
認為議會式政治不復再
自己亦不可能再有發展
回顧去信美國要求 #制裁
他指「人生如棋,落子無悔」

專訪傳送門
https://bit.ly/3kQzw1o

Source︰政情網上行 (https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=811891896330009&id=263143884538149)
冇左10萬一個月又真係好難再係政圈揾食
唔好以為咁就走得甩
回覆呢2個真係5毛到
又幾型
你覺得10萬對佢黎講係多?
樓上嗰兩隻,人哋都退出咗,亦無吞軚,仲想點
五毛狗blocked
Block埋你,無得走甩
10萬對依家議會入面班柒碌黎講係好多
人地係律師,做議員應該係副業
下年泛民又選立法會其實都冇意思,今年原本大家都靠住區選道氣希望35+
但而家人人都知係攞幾多席都冇用,選民仲投票嚟做乜
多謝你率先打起內會戰線
好多律師一個月都無十皮
block咁第一,二個
香港地就係咁唔公平

讀埋5年phd, 外國名牌畢業番黎,平時仲要承受要做research出paper的壓力,做左廿幾年,好彩有得升先有十萬一個月。

相反,跟政府point教中學既,起薪35K, 7/8年後升一級就SGM 75K, 加加埋埋政府供15%mpf, 加津貼都輕鬆30歲鬆d百萬年薪

講緊30歲鬆d, professor先岩岩完左最小5年phd, 做完幾年post doc, 好好彩咁搵到個contract lecturer位3xK一個月
當你鬥票贏左都冇用,實有方法整走你
求其話總辭過嘅議員唔係真誠擁護基本法已經將成個泛民連根拔起啦
去外國遊說就手足
比人dq就condom
只少郭唔係個政棍囉ok?
保重啦
乜都唔洗講
關閪事咩 依家阿豬阿狗都係律師啦
點同以前一年得50個 個個年代
事實係已經做唔到啲咩
郭榮鏗一定有啦,佢好撚有家底架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞