郭榮鏗:退出政圈 議會政治不復再

450 回覆
953 Like 38 Dislike
所以我都放棄咗喺兒登理論 成班都唔用腦
得閒玩下膠重開心 但我又做唔出似波台狗咁嘔心
講緊唔係SC既

梁美芬
容海恩
何已完

計埋omdb 同 Dennis Kwok都係5個 (佢地一單case都唔止十萬啦)
可能數漏啦
但好似都係堆SC佔大多數
Block得遲
1. 你轉移左話題,原本係討論緊班SC係咪最top

2. 你咁講一定啱,獻世派果堆真係未必搵到食,何妖自己係律師都做埋啲低能野搞到俾法庭罰costs
港共政府要迫害邊會理你係唔係退出
慢必搵錢未必多過佢但佢一定唔係貪因為佢返足工。只要盡責就算佢出面搵唔到咁多都唔係貪,只要你唔返工出面搵多100倍都係貪,除非你捐糧
或者唔叫貪係好撚仆街囉,有本事咪專心搵大錢囉係要坐依個咁緊要嘅位但又唔返足工同建制一樣咁撚賤
我就唔鐘意呢種掩耳盜鈴嘅做法 twitter 一大堆5毛,我寧願一個一個咁串柒佢哋都唔會block
冇糧出就退出政壇
難為一班冇政治紅利嘅人一直為香港抗爭出心出力
respect
唔重要,總之佢地唔返齊工但出齊糧就係貪
我只係話律師未必個個搵大錢,但無指名道姓過邊個無料(除咗何己完同無聽過OMDB有接過咩大官司)

咁不如咁講佢地唔係貪錢囉,係貪名氣同好撚仆街,又唔係無錢但又要坐咁緊要嘅位又成日缺席或投對家,仲撚賤
我只係話覺得余若薇細佬高佢地好多,所以唔覺佢地最top,咁佢地同一level囉,我幾時有講過公民黨創黨個班廢?
乜佢好有錢? 堅問
屌你老味交返個名出嚟啦食屎狗
聽聞過

咪解釋左收費高低同top唔top無必然關係
唔明都幫你唔到
仲有投票撐紅官打壓香港人
投票撐紅官係咪五毛?
同埋我第一個留言係話以一份可以成日唔返工嘅工黎講十萬真係幾多,咁你講個班SC可唔可以唔上庭收一球呀?上庭之前又洗唔洗做準備?有咩工可以咁hea都十萬?
其實真係可以唔上庭就袋十萬
所以你真係好唔知法律界點運作
咁多五毛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞