澳洲留學生討論區(8)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
應該仲有掛 不過個break咁長 再慢慢plan都得
間學校已經email左話2月尾開始online class
屌 會唔會7月都唔開 如果7月都唔開,de唔defer好,比錢上online咁on9
巴打邊間
垃圾學校 不提也罷
Non 8大?
你差唔多到7月先再問啦
唔係啦 收到offer都交唔起學費
8大學費高但獎學金都多d,我讀melb ubi都有2皮補助計返同非8大都係差萬幾
有冇人黎緊melb uni讀it或者其他?
交流下
https://t.me/Ec137
讀physio curtin定unisa邊間好啲?
其實剩講8大學費都勉強夠比,但要計埋生活費 住宿費就真係含撚 SYD MEL 生活指數咁高,有個fd拎住球幾都成日呻好大負擔 始終唔係個個屋企都有球幾2球比你洗,亦都有有錢親戚係SYD讀 講到明洗費係大,所以我就算鳩數啦,更何況咁既環境 去到冇pt返幫補下就仲大劑

BTW 窮撚真係冇資格計較太多,起碼屋企肯比機會出下去都算係咁
有冇人開uq gp?
想join
有冇下年usyd year1巴絲留個tg交流下
或者有冇usyd grp可以入
有冇Brisbane group
同問
問多次 有無人整USI (Unique student identifier) 整到? 我整極都極唔到
黎緊2022 master
我準備俾deposit
係咪western union最平手續費?

跟住搞visa係咪話要俾financial proof,有無人知要幾多錢係戶口先夠
你直接上visa requirement website 有個suggested expenses value 可以參考 (當然愈多愈好)
其實係咪去開個certificate of balance就得
係咪父母就得定係要轉落自己銀行戶口
同問,睇說明似係父母戶口都得,但係要簽返聲明話自己有嗰筆錢嘅支配權
我當年申請visa 就係攞父母baby statement 做證明 冇簽過任何野
嗰個揾agent 搞 佢見到之後講咗句 應該好快會批
之後唔夠一個星期就有visa了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞