澳洲留學生討論區(8)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
Lecture online啫
Practical lab tutorial 其他嗰啲好似冇講
hope so 但唔知orientation week 會變成點唔想冇朋友冇u life
我諗緊係咪要reg 晒remote learning先
同埋個USI唔知點解整唔到
仲諗緊去唔去讀好
有無Monash或者Melbourne group 入下
我都整唔到USI 明明咩combination都試過留tg傾下?
過唔過到去都成問題
大家點睇
依度有無UTAS巴絲??
https://t.me/joinchat/JwJEahVVMQ1u2MUMpUs8SQ
另外都有個塔斯既MeWe谷睇下有無人入
年底唔使返香港lu
想問下你得幾耐收到offer
我apply咗curtin,佢話等緊faculty approval,等咗一個月啦,係咪唔打算收我
之前8月中apply 9月中就收到unconditional offer🤔但其實當時ielts未達要求都照收(應該系佢急住收錢)
ching你幾時apply ga
我係trans u,8月尾apply,十月尾交ielts,依家12月啦好彩2月未開關,如果唔係我一定搞唔切visa
絲打你咩科?我都係trans U但都幾快出offer
我讀qs啊,佢半個月前就已經覆咗我話等緊approval
有有unsw/ 悉尼 tg group 本身下年year 1 去讀,但而家唔開關好迷茫

仲有student visa正常要搞幾耐?
有但一般都唔active
你直接喺度問算
其實我而家有2021 unsw term 1 offer, 我就唔考慮online lesson架啦,想睇下2月會唔會開關,但如果2月真係可以過到去咁而家就要整visa., 但整visa前要交deposit先有CoE去整,但我又怕交完deposit 2月都要online lesson 咁我而家點算好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞