澳洲留學生討論區(8)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
即係原來去餐廳食飯waiter水9你遲會10分鐘你等左20分鐘佢同你講等多20分鐘先出你屌9佢係你問題厲害
你知唔知英國加拿大幾月開學?你錯過左就要等多一年,如果你當初冇把握開到關,就應該收聲而唔係每一兩個月搵人出嚟放口風
如果你有社會經驗,就知道你做野冇把握既,就唔好口大大講完做唔到就話當初我都冇guarantee會做到,你咁做其他人只會覺得你冇料到
大家咁話啦,希望以後你出黎做野d人下下都要你guarantee,簽哂名作實先信你
你睇返上年5,6月澳洲點講啦
講黎講去都係十月,呢度大把人上年初比哂錢defer到今年呀
其他野唔講
口講無憑,簽名作實先係真,呢樣野有錯咩,有邊到唔係咁?
無記錯上年3月封關之後個timeline係plan 7月開返
跟住delay今年1月底
跟住delay到7月
依家就delay到十成9下年年頭先到,甚至可能會年中先開
早排依個po啲人仲吹10月/年底會開
冇誠信既地方咪咁,即係你口頭講乜人地都當你9up
樓上嗰兩個 多謝你地幫手推po
熱烈討論,成個post熱鬧返哂
ching都癲得幾勻循
咁都有得嘈
一人少句啦無得入境係好慘既,但屌完都無得入境架啦
好似講到宜家人哋欠咗佢咁 條路自己揀 仆街喊住屌人
4月6號公佈trans-Tasman細節
或會改酒店隔離變居家隔離
而家PM最大concern就係要Australian First
當實施居家隔離之後
呢個問題就會收皮
加上澳洲打BioNTech/Pfizer同埋AZ
外國成效好高
下一步相信就係俾vaccinated嘅留學生入境
其實好老實,如果你話要7成以上國民打左針先開關就無可能,10年後都未必有5成人打左,最大機會都係年尾比左打針既人入境,當然希望7月有機啦 好想體驗下外國生活 雖然到時去到可能周街比人打,當左支那狗
咁香港「理論上」都仲同新加坡傾緊bubble嘅前兩日邱騰華先放完風話準備有機會重啟計劃
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞